Τόμσεν: Θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα όταν στείλουν αριθμούς για το δημοσιονομικό κενό

Τόμσεν: Θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα όταν στείλουν αριθμούς για το δημοσιονομικό κενό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Οι δανειστές θα επιστρέψουν όταν η Ελλάδα αποστείλει στο ΔΝΤ τους αριθμούς για το δημοσιονομικό κενό του 2015, ανέφερε χθες στο Ταμείο στην ενημέρωση που έκανε, ο Πολ Τόμσεν.

Σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ, η αποστολή του ΔΝΤ έχει ήδη εγκριθεί και έχει καθοριστεί να ολοκληρωθεί στις 3 - 4 Μαρτίου, εφόσον υπάρξει συμφωνία.

Όπως μετέδωσε ο Μ. Ιγνατίου, ο Διευθυντής του Ταμείου για την Ευρώπη παρουσίασε τις θέσεις του τις οποίες έχει «αποτυπώσει» και στο μπλογκ του, ζητώντας μέτρα της τάξης του 4-5% του ΑΕΠ.

Ο Κ. Τόσμεν εκτίμησε ότι το προσεχές διάστημα θα είναι δύσκολο, λόγω της ισορροπίας αναδιάρθρωσης χρέους και μεταρρυθμίσεων ενώ σε αναφορές του για την ελληνική κυβέρνηση ήταν προσεκτικός. Φέρεται να είπε ότι «δεν νοιώθουμε κυνηγημένοι, συζητάμε μαζί τους, δεν μας κρατάνε σε απόσταση, αλλά δεν έφτασαν ακόμα οι αριθμοί που ζητήσαμε για το δημοσιονομικό έτος 2015, για να μπορεί να επιστρέψει η αποστολή».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM