Οι Financial Times κάνουν γκάλοπ για την ανταλλαγή χρέους με πρόσφυγες

Οι Financial Times κάνουν γκάλοπ για την ανταλλαγή χρέους με πρόσφυγες Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
1

Γκάλοπ για το ελληνικό χρέος διεξάγουν οι Financial Times, συνδέοντας στην ερώτηση που θέτουν τη διαγραφή του χρέους με το προσφυγικό ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ζητούν στους αναγνώστες να τοποθετηθούν στην ερώτηση "Πιστεύετε πως το χρέος της Ελλάδας θα έπρεπε να διαγραφεί με αντάλλαγμα τη φιλοξενία των προσφύγων;", με το 55% μέχρι στιγμής να απαντά Ναι και το υπόλοιπο 45% να απαντά Όχι.

Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές μέρες, η βρετανική εφημερίδα σε δημοσίευμά της με τίτλο "Το ελληνικό χρέος είναι το κλειδί στην προσφυγική κρίση" υποστήριξε πως το χρέος της Ελλάδας προς την Γερμανία και οι πρόσφυγες που περνούν από την Ελλάδα και καταλήγουν στην Γερμανία αποτελούν δύο μείζονα προβλήματα, τα οποία όμως μπορούν να συνδυαστούν σε ένα "διπλωματικό πακέτο" που θα τα λύσει αμφότερα.

Οι FT, μεταξύ άλλων, προτείνουν η Ελλάδα να σφραγίσει τα σύνορά της με την Ευρώπη, σταματώντας εκεί την προσφυγική ροή. Σε αντάλλαγμα η Γερμανία θα συμφωνήσει σε μια γενναία διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά και οικονομική βοήθεια ώστε η χώρα να μπορέσει να διαχειριστεί την τρέχουσα κρίση. Έτσι, οι πρόσφυγες θα φτάνουν στην Ελλάδα και θα φιλοξενούνται σε καταυλισμούς δια χειρός ΕΕ, που θα βρίσκονται στα νησιά με την προοπτική πως θα επιστρέψουν στη Συρία (ή οπουδήποτε αλλού ανήκουν) μόλις αποκατασταθεί η ειρήνη.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ