Κατρούγκαλος: Οι δανειστές ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη

Κατρούγκαλος: Οι δανειστές ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Πως δεν έχει υπάρξει επίσημη απάντηση από τους θεσμούς για το ασφαλιστικό, ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας την Πέμπτη στον ΑΝΤ1, επισημαίνοντας ότι η λογική τους είναι να μην αυξηθούν οι εισφορές.

Ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε εκ νέου πως δεν πρόκειται να μειωθούν οι κύριες συντάξεις, σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση όχι απλά δεν το διαπραγματεύεται, αλλά είναι διατεθειμένη να προσχωρήσει ακόμα και σε σύγκρουση με τους δανειστές.

Επιπλέον ανέφερε πως οι δανειστές έχουν δεχθεί την εθνική σύνταξη και τους ενιαίους κανόνες για όλους στο ασφαλιστικό, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη.

 

Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν θα υπάρχει μείωση για τις χαμηλές και μεσαίες συντάξεις, στους νέους συνταξιούχους. «Οι νέες συντάξεις δεν θα είναι μικρότερες για τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα, από αυτό που υπολογίζεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ίσως υπάρξουν και μικρές αυξήσεις στις χαμηλές συντάξεις.

Όσον αφορά τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι θα υπολογίζονται με βάσει το πραγματικό τους εισόδημα, ενώ σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις σημείωσε ότι θα δοθεί μάχη για να μη μειωθούν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM