Eκλεισε και το τελευταίο προαπαιτούμενο

Eκλεισε και το τελευταίο προαπαιτούμενο Facebook Twitter
0

Έκλεισε και το τελευταίο (13ο) προαπαιτούμενο που αποτελούσε αγκάθι για την εκταμίευση της δόσης, το ποσοστό δηλαδή μείωσης της συμμετοχής του ΕΟΠΥΥ στις διαγνωστικές εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται η συνεδρίαση του EuroWorking Group προκειμένου να αποφασίσει την αποδέσμευση της υποδόσης του 1 δισεκ. ευρώ προς τη χώρα μας, πριν από τα Χριστούγεννα.

Σήμερα υπογράφηκε η σχετική Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) για την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων, που  προβλέπει ότι, οι τιμές των 51 διαγνωστικών εξετάσεων οι οποίες έχουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαγνωστική δαπάνη, μειώνονται μεσοσταθμικά σε ποσοστό 43%.

Οι  υπόλοιπες εργαστηριακές εξετάσεις μειώνονται μεσοσταθμικά κατά 9% ενώ κατά 18% μειώνεται η τιμή αποζημίωσης των μαγνητικών τομογραφιών και κατά 10% του PET-Scan.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να παρουσιάσει εντός δύο μηνών σχέδιο για τον έλεγχο της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων.

Το υπουργείο Υγεία υποστηρίζει ότι η αρχική πρόταση των Θεσμών που προκάλεσε την εμπλοκή προέβλεπε τη μείωση των τιμών σε ποσοστό περίπου 70%. Η αντιπρόταση από ελληνικής πλευράς προέβλεπε μείωση κατά περίπου 30%.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ