H Coca – Cola Τρία Έψιλον επενδύει στην Ελλάδα

H Coca – Cola Τρία Έψιλον επενδύει στην Ελλάδα Facebook Twitter
0

Στην Ελλάδα της κρίσης και των λιγοστών ευκαιριών, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αψηφά τις υπάρχουσες συνθήκες και προχωρά στην υλοποίηση ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος αξίας 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο τον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής μονάδας που διαθέτει η εταιρεία στο Σχηματάρι και τη μετατροπή της σε μία σύγχρονη, μεγάλου μεγέθους, παραγωγική και διανεμητική μονάδα. Ένα υπερσύγχρονο mega plant φτιαγμένο, φτιαγμένο στα πρότυπα του εξωτερικού.

H επένδυση στοχεύει στην επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας και την επέκταση, την αυτοματοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων. Μετά την υλοποίηση του προγράμματος η μονάδα του Σχηματαρίου θα είναι σε θέση να παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας. Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου. Η επένδυση θα επιτρέψει στη χώρα μας να διαθέτει την 7η μεγαλύτερη μονάδα εντός των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola Hellenic.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη τόσο για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, όσο και για τους ανθρώπους της, αφού η εταιρεία επιθυμεί να τους προσφέρει εργασία στο Σχηματάρι. Στο πλαίσιο αυτό, επιδοτεί και στηρίζει τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους, (με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης- όπου αυτή απαιτείται) ώστε οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ικανότητές τους στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου.


Με την επένδυση των 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη, προσφέροντας γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές και καινοτόμα μοντέλα λειτουργίας, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο να προσθέτει μακροπρόθεσμη αξία στην αγορά και την Ελλάδα.

Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Σχηματάρι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου. Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου. Το δίκτυο πωλήσεων και οι υποστηρικτικές λειτουργίες στις παραπάνω περιοχές συνεχίζουν τη σημερινή τους δραστηριότητα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ