Νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα - Ούτε χθες υπήρξε σύγκλιση

Νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα - Ούτε χθες υπήρξε σύγκλιση Facebook Twitter
0

Έπειτα από μια ακόμη άκαρπη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους δανειστές το απόγευμα του Σαββάτου, μια ακόμη τηλεδιάσκεψη είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Η χθεσινή τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε μετά τις 20:00 το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα αλλά χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις καθώς οι διαφορές στο θέμα των 100 δόσεων και στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία δεν ξεπεράστηκαν. 

 

Έντονες θα είναι και οι σημερινές  διαβουλεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να καταστεί εφικτή η έγκριση της εκταμίευσης της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ από το Eurogroup την Δευτέρα.

 

Ωστόσο στο στίγμα έδωσε χθες ο πρωθυπουργός ο οποίος τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει «την πρώτη κατοικία των αδυνάτων». Ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, το Σάββατο ανέφερε πως «η κυβέρνηση προχωρά υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της τόσο απέναντι στους εταίρους όσο όμως και απέναντι στον ελληνικό λαό, καθότι η βασική δέσμευση βάσει της οποίας λάβαμε εκ νέου τη λαϊκή εντολή ήταν η προστασία των αδυνάτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθεσε ότι «όπως τηρήσαμε την υπόσχεσή μας για τη Δραπετσώνα, όπως νομοθετήσαμε κόντρα στα συμφέροντα για τις άδειες στα ΜΜΕ, έτσι θα προστατεύσουμε και την πρώτη κατοικία των αδυνάτων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ