Ρήτρα ηλικίας βάζει τώρα στις συντάξεις η κυβέρνηση

Ρήτρα ηλικίας βάζει τώρα στις συντάξεις η κυβέρνηση Facebook Twitter
2

Ρήτρα ορίου ηλικίας και χρόνου ασφάλισης για τις επερχόμενες μειώσεις στις συνταξιοδοτικές αποδοχές 2,6 εκατ. ασφαλισμένων είναι το νέο σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο  Εργασίας.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο το σημερινού Ελεύθερου Τύπου,  αρμόδια στελέχη του υπουργείου σημειώνουν πως οι περικοπές που προκύπτουν από την πρώτη απεικόνιση των σεναρίων που βρίσκονται σε επεξεργασία κυμαίνονται από 3% έως 10% με 12%.

Αν το ηλικιακό όριο που θα ληφθεί υπόψη για τις μειώσεις ξεκινά από τα 50 ή αν ξεκινά από τα 55, τα ποσοστά αυτά αλλάζουν, δηλαδή η ηλικία συνταξιοδότησης λαμβάνεται ως κριτήριο  στα ποσοστά των περικοπών.

Τα σενάρια των περικοπών περιλαμβάνουν όλες ανεξαιρέτως οι συντάξεις και μένει να διευκρινίσει η κυβέρνηση αν θα υπάρξουν  εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» από το νέο ψαλίδι είναι πιθανό να εξαιρεθούν μόνον οι πολύ χαμηλές συντάξεις, έως τα 600 ή τα 700 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν μπορω πραγματικα να κρινω αν ειναι απαραιτητες αυτες οι περικοπες για να διασωθει το συνταξιοδοτικο.Στο κατω κάτω της γραφής δεν εχω τις απαραίτητες γνωσεις για να το κρίνω ή εστω να πω οτι πρέπει να γίνει κατι άλλο.Αυτο όμως που με ενοχλεί και θα με ενοχλεί ειναι το πόσο εχει "νομιμοποιηθεί" πλέον ως κυβερνητική και πολιτική σταση, σε απόλυτο βαθμό το"σορρυ, ειπαμε και μια κουβεντα παραπανω" "δεν ειχαμε καταλάβει, δεν ξεραμε, δεν το περιμεναμε" "καναμε λάθος""δε το πιστευουμε αλλα το κανουμε εκβιαζόμενοι" και ο,τι αλλο θαυμαστο εχει ακουστει από αυτή την κυβερνηση! Το ξεραμε, ειχαμε συνηθισει καπως - και κακώς - τα προεκλογικα "θα" αλλα τωρα η απόσταση αναμεσα στο πριν και το μετα ειναι διαγαλαξιακή! Για οσους ψηφισαν Συριζα δεν ισχυει ουτε καν εκεινη η ρηση "ας μην τα κανει ολα, ας κανει εστω 2-3 απο οσα λεει ο Τσιπρας"Δεν μιλάω για αυτά που θα ηταν λογικό να περιμενεις τουλαχιστον 2-3 χρόνια για να κρίνεις το εργο μιας κυβερνησης φυσικά, αλλά για οσα εχουν ηδη γινει με το "καλημέρα" και ειναι ισχυρότατες ενδείξης πολιτικής απάτης.Αυτη η τελική νομιμοποίηση του ψεμματος και μαλιστα από μια "αριστερή" κυβερνηση που επικαλειται τοσο ξεδιάντροπα το "ηθικό πλεονέκτημα" της αριστερας ειναι από τα χειροτερα κατορθώματα του Σύριζα.