Με υπόμνημα δίνει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη η Σαββαϊδου

Με υπόμνημα δίνει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη η Σαββαϊδου Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
1

Δια υπομνήματος δίνει εξηγήσεις αυτή την ώρα στους Εισαγγελείς διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφούλλου η πρώην Γενική Γραμματέας δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων  κλήθηκε σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικής απιστίας στην υπηρεσία.

Η κλήση αφορά απόφασή της κ. Σαββαίδου να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ' αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά από αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Την παραίτηση της Κατερίνας Σαββαίδου είχε ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας και κατόπιν της άρνησης της να παραιτηθεί, απομακρύνθηκε με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου.

Η απομάκρυνση αυτή φέρεται να προκάλεσε τη δυσαρέσκεια των δανειστών καθώς σύμφωνα με την Die Welt, ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε την απομάκρυνση της «πισωγύρισμα», προσθέτοντας ότι ''η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία ποτέ δεν επανήλθαν απόλυτα''.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια