Τέσσερις στους δέκα Ιταλούς παίρνουν σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ

Τέσσερις στους δέκα Ιταλούς παίρνουν σύνταξη κάτω από 1000 ευρώ Facebook Twitter
3

Έκθεση του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής πρόνοιας Inps αποκαλύπτει σήμερα ότι τέσσερις στους δέκα Ιταλούς λαμβάνουν σύνταξη χαμηλότερη των χιλίων ευρώ».

Το ακριβές ποσοστό τους αγγίζει το 42,5% του συνόλου. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 12,1% των ιταλών συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από 500 ευρώ τον μήνα.


Παράλληλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε από το 2011 μέχρι το 2014 σχεδόν κατά 300.000 άτομα, λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων που επιβλήθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. Πέρυσι ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων στην Ιταλία ανέρχονταν σε 2.953.000.


Σχολιάζοντας την έκθεση του οργανισμού, ο πρόεδρος του Inps Τίτο Μποέρι υπογράμμισε ότι «θα ήταν χρήσιμο, μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, να είχε ετοιμασθεί και μια τελευταία, οριστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», ώστε να μπορέσουν να αποφευχθούν «μέτρα μερικής ισχύος, τα οποία οδηγούν τελικά και στην άνιση μεταχείριση των ασφαλισμένων».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τεμπέληδες αδιόρθωτοι Ιταλοί, όλη μέρα σαμπούκα πίνουν και θέλουν και συντάξεις. Τόσο ξεδιάντροποι που κάνουν και Ελληνικά στο σχοελίο τους, τι περίμενες.Παρεπιπτόντως, ενδιαφέρουσα η έκθεση του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής πρόνοιας Inps.
Ποπο, θυμήθηκε τώρα ξαφνικά το ΑΠΕ-ΜΠΕ τις χαμηλες συντάξεις των Ιταλών;;;To Aθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΠΕ-ΜΠΕ) λειτουργει εδω και καιρό ως το μεγάλο πληντύριο της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Στρώνει το χαλί στα μέτρα, δημιουργεί τις καταλληλες ατμόσφαιρες, παιρνει συνεντέυξεις από κάτι τυχάρπαστους που συμπτωματικά μόνο θαυμάζουν τν Τσίπρα... Θέλει τώρα ναπεράσει η κυβέρνηση τις εφιαλτικές νέες συντάξεις στα 390 ευρώ; Για ρίξε μια ανταπόκριση, με αρκετή στρεψοδικία, πόσα παιρνουν οι Ιταλοί (ασαφώς κάτω απο 1000, μήπως 990??)Ευτελισμένη δημοσιογραφία, γλειφτες ολκής.
Από το "φτωχοποιείτε τον λαό με τις μειώσεις συντάξεων" στο "δείτε τι κάνουν οι άλλες χώρες", "το ασφαλιστικό είναι βόμβα έτοιμη να εκραγεί", και άλλα ωραία που φαντάζουν πολύ χαριτωμένα αν θυμηθούμε όλους αυτούς τους νυν υπουργούς του Τσίρκου να κατεβάζουν για χρόνια τους συνταξιούχους στο δρόμο.Άτιμη κενωνία.