Τι μελετά η κυβέρνηση για το επίδομα για το πετρέλαιο

Τι μελετά η κυβέρνηση για το επίδομα για το πετρέλαιο Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Αρχίζει σήμερα η διανομή πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο αναμένεται να πωλείται στα 85-88 λεπτά το λίτρο. Το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να είναι σημαντικά φθηνότερο από πέρυσι, οπότε η τιμή εκκίνησης ήταν 1-1,1 ευρώ το λίτρο, καθώς υποχώρησαν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Εν τω μεταξύ θολό παραμένει το τοπίο για το επίδομα θέρμανσης και τις προϋποθέσεις για να το λάβει κάποιος φέτος. Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να αποφασίσει σχετικά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι βρίσκονται τρεις προτάσεις. Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η μείωση ή κατάργηση του επιδόματος και η αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων προκειμένου να μειωθεί, σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο, ο αριθμός των νοικοκυριών που θα επιδοτηθούν.

Η δέσμευση λόγω του μνημονίου είναι να υπάρξει μείωση του ποσού του κονδυλίου για το επίδομα κατά 50%, από τα 210 εκατ. ευρώ στα 105 εκατ. ευρώ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM