CNBC: Το ελληνικό χρέος θα συζητηθεί στους G20

CNBC: Το ελληνικό χρέος θα συζητηθεί στους G20 Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με δημοσίευμα του διεθνούς δικτύου CNBC οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 έχουν βάλει στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το ζήτημα του χρέους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σημαντικός θεωρείται ο τρόπος που θα δρομολογηθεί η ελάφρυνση του αφού παρότι το χρέος θα φτάσει στο 200% η Γερμανία φέρεται να συμφωνεί μόνο στην παράταση της διάρκειας των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα, την ώρα που η χώρα ζητά και παρεμβάσεις στα επιτόκια δανεισμού.  

Το δίκτυο αναφέρεται σε ειδικό σημείωμα του ΔΝΤ στο οποίο το Ταμείο προειδοποιεί τους G20 ότι η οικονομική πίεση λόγω της αβεβαιότητας για την εφαρμογή του μνημονίου μπορεί να κάνει και πάλι την εμφάνιση της.

Το δίκτυο αναφέρεται και σε μέιλ που είχε στείλει από τον προσωπικό της λογαριασμό η Χίλαρι Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Από αυτά προκύπτει ότι υπήρχε ανησυχία για την ελληνική κρίση και τις επιπτώσεις και επιπλοκές που θα μπορούσε να έχει στην ευρωζώνη και στις ευρωατλαντικές σχέσεις αλλά μια σε θέματα γεωστρατηγικής πολιτικής των ΗΠΑ. Σε ένα από τα μέιλ αναφερόταν από σύμβουλο της Κλίντον ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την ελληνική κρίση μέσα σε ένα γεωπολιτικό πλαίσιο, και πώς αυτή θα μπορούσε να υπονομεύσει ακόμα και την συνεργασία ΕΕ-ΗΠΑ σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως το Αφγανιστάν και το Ιράν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ