Ικανοποιημένη η Κομισιόν με τις ως τώρα διαπραγματεύσεις

Ικανοποιημένη η Κομισιόν με τις ως τώρα διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
1

Την ικανοποίησή της από την πρόοδο που έχει ως τώρα επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές, εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας εμμέσως σε δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που έκανε λόγο για αμφιβολίες της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το αν είναι δυνατή μια συμφωνία μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

 

"Σύμφωνα με τη συνθήκη του ESM και βάσει της σχετικής εντολής από τα κράτη μέλη οι διαβουλεύσεις και η αξιολόγηση της όποιας προόδου γίνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την ΕΚΤ, μαζί με το ΔΝΤ και τον ESM στη συγκεκριμένη περίπτωση" σχολίασε σχετικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου στις Βρυξέλλες.

Προσέθεσε δε, πως αυτές οι ομάδες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και δύο εβδομάδες αναφέρουν πως σημειώνεται "ικανοποιητική πρόοδος".

"Δεν γνωρίζω να είναι κάποιος άλλος επί τόπου και να είναι σε θέση να έχει καλύτερη εικόνα", είπε χαρακτηριστικά, ενώ ενημέρωσε ότι αύριο Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕFC), όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Κάποια τομάρια ποντάρουν στην κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για να αποτελέσει η Πρώτη Φορά Αριστερά μία σύντομη παρένθεση.Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.Ν Α Ι Σ Ε Ο Λ Α- to_kerataki_moy- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- Τρολολός- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- Λαμπρος Κοντός- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- Τρία Πουλάκια- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- Νοών Νοείτω- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- 14:17- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- eple- ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ- Κιμ Γιόνγκ Ούν - ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑΌποιος φωνάξει "στα τέσσερα" εκκαθαρίζεται.