Bloomberg: Λόγω capital controls εκδόθηκαν 1 εκατ. νέες χρεωστικές κάρτες

Bloomberg: Λόγω capital controls εκδόθηκαν 1 εκατ. νέες χρεωστικές κάρτες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Από τις 28 Ιουνίου, οπότε και επιβλήθηκαν τα capital controls, οι χρεωστικές κάρτες (debit cards) που έχουν εκδόσει μέχρι σήμερα οι ελληνικές τράπεζες προσεγγίζουν το 1 εκατομμύριο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Alpha Bank εξέδωσε περίπου 220.000 χρεωστικές κάρτες τον Ιούλιο, περισσότερες από όσες είχε εκδώσει συνολικά το 2014, ενώ η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε τον προηγούμενο μήνα πάνω από 400.000 χρεωστικές κάρτες.

Όσον αφορά τον αριθμό τώρα των ενεργών χρεωστικών καρτών Visa στην Ελλάδα, σύμφωνα με την εταιρία, αυτός υπερδιπλασιάστηκε τον Ιούλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, με αποτέλεσμα να καταγράφεται αύξηση κατά 135% των συναλλαγών με κάρτες τις δυο εβδομάδες που ακολούθησαν την επιβολή των capital controls.

Οι πληρωμές με πλαστικό χρήμα στην Ελλάδα αντιπροσώπευαν το 2014 το 6% του συνόλου των πληρωμών, ένα από τα πιο χαμηλά ποσοστά στην Ευρώπη, σημειώνει ο Θόδωρος Καλαντώνης, επικεφαλής του retail banking της Eurobank.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM