"Μήλον της έριδος" μεταξύ ΝΔ - Κυβέρνησης η κατάρρευση του ΧΑ

"Μήλον της έριδος" μεταξύ ΝΔ - Κυβέρνησης η κατάρρευση του ΧΑ Facebook Twitter
2
"Μήλον της έριδος" μεταξύ ΝΔ - Κυβέρνησης η κατάρρευση του ΧΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Τη σημερινή "Μαύρη Δευτέρα" στο Χρηματιστήριο Αθηνών σχολίασε ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν σε "όλα τα επίπεδα". 

 

"Η κυβερνητική ανευθυνότητα, οι διαρκείς παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί, οι άστοχες δηλώσεις ακόμη και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το τραπεζικό σύστημα και για συγκεκριμένες τράπεζες, τα επικίνδυνα παιχνίδια με plan Β και σχέδιο επιστροφής στη δραχμή, το κλείσιμο των τραπεζών και οι κεφαλαιακοί περιορισμοί εξαιτίας πράξεων και παραλείψεων της κυβέρνησης, οδήγησαν στη σημερινή κατάρρευση του Χρηματιστηρίου. Κατάρρευση με τεράστιο κόστος για τους επενδυτές. Κυρίως τους μικροεπενδυτές. Κόστος που έχει συσσωρευτεί και διογκωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ευθύνες για όλα αυτά υπάρχουν. Και θα αναζητηθούν. Σε όλα τα επίπεδα", σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

 

Η αντίδραση της ΝΔ έρχεται λίγη ώρα μετά το δραματικό κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης έπειτα από πέντε εβδομάδες αργίας. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 668,06 μονάδες, με τεράστια πτώση 16,23%, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίησης της αγοράς μειώθηκε σήμερα κατά 8,4 δισ. ευρώ.

"Οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χρηματιστήριο έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΚΤ ενώ είχε ενημερωθεί πλήρως και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς" έσπευσε να διευκρινίσει η κυβέρνηση, στη Νέα Δημοκρατία. 

 

"Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να επιχαίρει η ΝΔ και να επενδύει πάνω στην εικόνα που παρουσίασε σήμερα το Χρηματιστήριο", σημειώνουν κυβερνητικές πηγές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η κυβέρνηση πετάει πάλι την μπάλα στην εξέδρα όταν λέει "Οι ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με το Χρηματιστήριο έγιναν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της ΕΚΤ", διότι η ουσία είναι η εγκληματική πολιτική της που οδήγησε στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου αλλά και των Τραπεζών και όχι η διαδικασία ανοίγματος των. Ας αναλάβει μία φορά την ευθύνη για την κατάντια της. Όσον αφορά το σχόλιο την ΝΔ από που προκύπτει ότι επιχαίρει για το χθεσινό κράχ ? Οι Συριζαίοιι κάποτε πρέπει να αποκτήσουν και πολιτικό ήθος, αλλιώς θα παραμείνουν οι χειρότεροι δημαγωγοί της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας και αυτό θα χρεωθεί σίγουρα στο 'πρώτη φορά αριστερά'.
Ο κ. Σταικούρας έχει τόση έγνοια για τους μικροεπενδυτές μετοχών και ομολόγων των τραπεζών; Έπρεπε να γνωρίζει καλύτερα σαν πρώην επαγγελματίας χρηματιστής. Αυτές οι "συστημικές" τράπεζες ήταν ήδη χρεοκοπημένες από το 2007. Μόνο σπεκουλαδόροι έχουν επενδύσει από τότε και αυτοί γνωρίζουν τι μεγάλο ρίσκο αλλά και τι μεγάλα κέρδη φέρουν οι χρεοκοπημένες τράπεζες που δεν επιτρέπεται να χρεοκοπήσουν, αλλά έχουν αστείρευτο το χρήμα του Ελληνικού δημοσίου και των Ευρωπαϊκών δανείων.