Μέτρα σοκ για τα μπλοκάκια ζητά η τρόικα

Μέτρα σοκ για τα μπλοκάκια ζητά η τρόικα Facebook Twitter
4

Αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος από 55% στο 100% έως το 2016 για πάνω από 700.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και εργαζόμενους με μπλοκάκια, και την επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης 6% για όλα τα ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ ζητά η Tρόικα.

Συγκεκριμένα:

- Η νέα απαίτηση των δανειστών είναι να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και μπλοκάκια από το 55% που είναι για φέτος στο 75% και για το 2016% στο 100%.

- Επίσης, οι δανειστές ζητούν να υπάρξει ένα κλιμάκιο για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 6% ( από 4% σήμερα ) και να καταργηθεί το κλιμάκιο του 8% και να πάει στο 6% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ ( μόλις 230 φορολογούμενοι ), πλήττοντας ουσιαστικά τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

- Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ζητούν:

• Αμεση νομοθέτηση –εντός Αυγούστου– της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων και χαρακτηρίζουν το μέτρο ως προαπαιτούμενο.

• Επιτάχυνση του ρυθμού αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 ή τα 67 έτη.

• Να προχωρήσει γρηγορότερα η κυβέρνηση στην κατάργηση του ΕΚΑΣ (η συμφωνία προβλέπει τις πρώτες μειώσεις τον Μάρτιο του 2016 για το 20% των δικαιούχων).

- Σε ότι αφορά τα εργασιακά, έως το τέλος του 2015 ζητούν να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι θεσμοί ζητούν να μην καταργηθεί κανένας από τους προηγούμενους νόμους και να προχωρήσουν οι νόμοι για τις ομαδικές απολύσεις.

- Επίσης, προβλέπεται η κατάργηση των μη ανταποδοτικών χρεώσεων υπέρ τρίτων και ο εξορθολογισμός των ανταποδοτικών χρεώσεων, βάσει της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τωρα δηλαδη αυτο ειναι αναπτυξιακό πλάνο σωτηρίας μιας οικονομίας...Απο γραβατωμενους σπουδαγμένους τεχνοκράτες με τίτλους και πτυχία...Και αν αρχίσουμε να μιλαμε για ιμπεριαλισμό και ταξικό πόλεμο θα ειμαστε αναχρονιστες...Ευρώπη 2015
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθούν οι επωνυμίες των νομικών προσώπων-εταιριών και τα ονόματα των φυσικών προσώπων με εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, για τα οποία τόσο πολύ ενδιαφέρονται οι δανειστές μας να μην επιβαρυνθούν με έκτακτη εισφορά σε ποσοστό 8% . Μάλιστα, ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε και την σύνθεση των εταιριών αυτών. Έτσι για να αποκτήσει πλέον αυτό το "μεγάλο πλιάτσικο" και ονοματεπώνυμο.
άντε καλέ, δύσπιστος είσαι, για τη σωτηρία της οικονομίας μας γίνονται όλα. (εν τω μεταξύ το μήνυμα με την προκαταβολή φόρου 100% είναι σαφές τι σημαίνει για εμένα: θα αμείβομαι μαύρα όπου και όσο μπορώ. Νταβατζιλίκι τέλος.