FT: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει, προς το παρόν, στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας

FT: Το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει, προς το παρόν, στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας Facebook Twitter
1

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν μπορεί να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, σύμφωνα με χθεσινοβραδινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, που επικαλούνται οι Financial Times.

Σε «αυστηρώς εμπιστευτικό έγγραφο», που περιήλθε στα χέρια της εφημερίδας και περιέχει μία σύνοψη όσων συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ, φέρεται να αναφέρεται ότι το ΔΝΤ αποφάσισε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκπόνησης του νέου προγράμματος, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την έλευση στην Αθήνα της εκπροσώπου του Ντ. Βεσκουλέσκου, όμως επισημαίνεται ότι δεν μπορεί να λάβει μέρος στη χρηματοδότηση της Αθήνας.

Το Ταμείο αποφάσισε να συμμετάσχει στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις προκειμένου το νέο πρόγραμμα που θα καταρτιστεί να είναι συνεπές προς τις αρχές του ΔΝΤ, τονίζει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρει ωστόσο ότι στην παρούσα φάση δεν είναι εφικτό να συμμετάσχει το ΔΝΤ στη διαδικασία της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (stαff level agreement).

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα σε ένα δεύτερο στάδιο, μόνο εφόσον η Ελλάδα συμφωνήσει σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων και κυρίως αφότου οι εταίροι της στην ευρωζώνη αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM