Breaking news

Εστάλη η πρόσκληση στο ΔΝΤ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Εστάλη η πρόσκληση στο ΔΝΤ για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
1

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι εστάλη η επιστολή-πρόσκληση προς το ΔΝΤ προκειμένου να μεταβούν τα κλιμάκια του στην ελληνική πρωτεύουσα και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο.

Χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ανέφερε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι δεν υπήρξε ξεχωριστό αίτημα προς το Ταμείο για την επιστροφή του στην Ελλάδα αλλά μια κοινή επιστολή προς όλους του θεσμούς.

Πάντως το Ταμείο επιμένει να ζητά αναδιάρθρωση του χρέους προκειμένου να εισέλθεις το πρόγραμμα και να το χρηματοδοτήσει αφού σύμφωνα με το καταστατικό του δεν μπορεί να χρηματοδοτεί μη βιώσιμα χρέη.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει είναι το πού θα γίνονται οι συναντήσεις των Ελλήνων εμπειρογνωμόνων με τα κλιμάκια των θεσμών αφού η κυβέρνηση δεν θέλει αυτά να έχουν συναντήσεις με υπουργούς ούτε να επισκέπτονται υπουργεία.

Ως τώρα οι συζητήσεις δεν έχουν καταλήξει σε κάποια συμφωνία ενώ την ίδια ώρα οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να θέτουν σύμφωνα με το Ρόιτερς και ζήτημα ασφαλείας λόγω της αντιπάθειας του πληθυσμού μετά τα δύο μνημόνια.

«Υπάρχουν κάποια τεχνικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν, ειδικά από άποψη ασφάλειας» δήλωσε αξιωματούχος της Κομισιόν.

1

Breaking news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ