Ούτε η Κομισιόν έρχεται στην Αθήνα;

Ούτε η Κομισιόν έρχεται στην Αθήνα; Facebook Twitter
0

Αλλάζει στάση και η Κομισιόν στο θέμα της έλευσης της στην Αθήνα, μετά την απόφαση του ΔΝΤ να μην στείλει το δικό του κλιμάκιο, αν δεν υπάρξει πρόσκληση και δεν διευθετηθούν κάποια θέματα.

Όπως αναφέρει το capital.gr πηγές της Κομισιόν δηλώνουν ότι δεν έχει αποφασιστεί πότε θα κατέβουν στην Αθήνα καθώς επιχειρείται συντονισμός και συνεννόηση με το Ταμείο.

Πηγές αναφέρουν επίσης ότι επιχειρείται να βρεθεί λύση γρήγορα λόγω της χρονικής στενότητας που υπάρχει καθώς πρέπει να υπάρξει συμφωνία ως τις 20 Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις  άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην μεταβεί σήμερα στην Αθήνα η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στους θεσμούς Ντέλια Βελκουλέσκου, λέγοντας: "Δεν έχω ημερομηνία. Είναι μια κατάσταση που κινείται γρήγορα και είναι ρευστή. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρισθεί το τυπικό (modalitys) και ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακούμε". Σημείωσε μάλιστα ότι για να έρθει στην Αθήνα το Ταμείο θα πρέπει να υπάρξει πρόσκληση από την ελληνική πλευρά, κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει ακόμη.

Kυβερνητικές πηγές άφηναν εν τω μεταξύ χθες να εννοηθεί ότι οι δανειστές πιέζουν και για άλλα προαπαιτούμενα πέραν αυτών που έχουν συμφωνηθεί. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η ελληνική κυβέρνηση αποκλείει κάτι ντέτοιο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ