Ένα δεύτερο δάνειο-γέφυρα μελετούν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι

Ένα δεύτερο δάνειο-γέφυρα μελετούν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Ένα δεύτερο δάνειο-γέφυρα μελετούν για την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι θεωρώντας ότι είναι πολύ αισιόδοξες οι προβλέψεις για συμφωνία ως τις 20 Αυγούστου, οπότε και λήγει ομόλογο της ΕΚΤ ύψους 3,2 δισεκ. ευρώ.

Εντός του μήνα υπάρχει και η πληρωμή δόσης στο ΔΝΤ, κάτι που ανεβάζει το ύψος των δανειακών αναγκών στα 5 δις ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το πιο πιθανό σενάριο είναι να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση μέσω πάλι του πανευρωπαϊκού ταμείου EFSM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης), υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζονται μέσω εγγυήσεων τα 9 κράτη-μέλη που δεν μετέχουν στο ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δανειστές εμφανίζονται να ζητούν περισσότερα μέτρα από τα συμφωνηθέντα, κάτι που θα διαφανεί στις διαπραγματεύσεις για το νέο μνημόνιο που θα ξεκινήσουν με την Τρόικα που φτάνει σήμερα στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της διαμηνύει ότι δεν θα δεχτεί επιπλέον μέτρα και καλεί τους Θεσμούς να σεβαστούν τις αποφάσεις που ελήφθησαν στο ανώτερο επίπεδο, στις Βρυξέλλες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM