O Σόιμπλε έδινε 50 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα για να βγει από το ευρώ

O Σόιμπλε έδινε 50 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα για να βγει από το ευρώ Facebook Twitter
1

50 δισεκ. ευρώ έδινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον πρώην υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ για να φύγει η Ελλάδα από την Eυρωζώνη πριν από την επίτευξη συμφωνίας.

Το αποκαλυπτικό άρθρο δημοσιεύτηκε σήμερα στο ευρωπαϊκό site Euractiv, και πιο συγκεκριμένα στο blog του "Heard in Europe", το οποίο επικαλείται υψηλόβαθμη πηγή που συνομίλησε με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών.

O Σόιμπλε έδινε 50 δισεκ. ευρώ στην Ελλάδα για να βγει από το ευρώ Facebook Twitter

Ο Σόιμπλε, σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπο, υπέθετε ότι η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε και η ίδια την έξοδο από την ευρωζώνη, μια κίνηση που φαινόταν συνεπής με την ιδεολογία της. Και ήταν έτοιμος να βάλει τα λεφτά στο τραπέζι για να ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτό το βήμα.

Σύμφωνα με τα όσα γράφονται στο Heard in Europe, ο Σόιμπλε προσδιόριζε το ποσό που θα έδινε για να φύγει η Ελλάδα, στα 50 δισεκ. ευρώ. Ωστόσο δεν είπε από πού θα προέρχονταν αυτά τα χρήματα. Μέρος του πακέτου ίσως ερχόταν απ' τα κοινοτικά κονδύλια 35 δισεκ. ευρώ που προορίζονται για τη χώρα ως το 2020 και από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ομόλογα.

 

Ο Σόιμπλε είναι γνωστό ότι είναι υπέρ ενός Grexit διάρκειας πέντε ετών της Ελλάδα από την ευρωζώνη. Η ιδέα απορρίφθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, αλλά φαίνεται ότι η Επιτροπή είναι πρόθυμη να θέσει σε εφαρμογή μια τέτοια διαδικασία για τις χώρες που θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ΕΕ.

 

Σύμφωνα με αυτή τη λογική, η Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, θα λάβει στήριξη από την ΕΕ, αν αφήσει την ευρωζώνη, με μεθοδευμένο τρόπο. Και η διαδικασία εξόδου θα πρέπει να συνοδεύεται από κριτήρια αξιολόγησης, όπως η πορεία προς την προσχώρηση.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια