Ν.Υ. Τimes: Άγρια λιτότητα έναντι κουρέματος

Ν.Υ. Τimes: Άγρια λιτότητα έναντι κουρέματος Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Άγρια λιτότητα έναντι μιας ελάφρυνσης του χρέους δέχτηκε η Ελλάδα, αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι New York Times σημειώνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποτάχθηκε στις απαιτήσεις των δανειστών σχετικά με τους σκληρούς όρους λιτότητας που ζητούσαν.

Στο ζήτημα του χρέους η εφημερίδα καταγράφει ότι ο Τσίπρας κέρδισε έδαφος καθώς ακόμη και ο Σόιμπλε παραδέχτηκε ότι «η βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς ένα κούρεμα».

Οι Ν.Υ. Τimes επισημαίνουν επίσης ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί κατά πόσο αυτή η προοπτική διάσωσης θα είναι αποτελεσματική, όμως αυτό που κόβει την ανάσα είναι το πώς όλη η δυναμική μετατοπίζεται από τη «Ζιμπάμπουε των Βαλκανίων» σε μια νέα αισιοδοξία και αν αυτή η φαινομενική αλλαγή αντανακλά και νέα πολιτική βούληση να υπάρξει τελικά μια συμφωνία που θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος σημειώνεται ότι η Ελλάδα έλαβε μια αναγκαία πολιτική υποστήριξη και τεχνική βοήθεια από τη Γαλλία, την ώρα που η Γερμανία έπαιζε τον «κακό μπάτσο».  

Επισημαίνεται επίσης ότι το Παρίσι έδειξε ειλικρινές στην προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να κρατηθεί ενωμένη η ευρωζώνη, ενώ αντίθετα η καγκελάριος έδειξε λίγη διάθεση να συμβιβαστεί.

Όλες οι εξελίξεις live εδώ

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ