H Ελλάδα ζήτησε 3ετές πρόγραμμα από τον ESM

H Ελλάδα ζήτησε 3ετές πρόγραμμα από τον ESM Facebook Twitter
EPA/STEPHANIE LECOCQ
0

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η Ελλάδα υπέβαλε επίσημο αίτημα για ένα νέο πρόγραμμα δανειοδότησης στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Η Wall Street Journal, επικαλούμενη ένα σχετικό έγγραφο, αναφέρει ότι το αίτημα αφορά ένα τριετές πρόγραμμα, ενώ επισημαίνει ότι το προηγούμενο ελληνικό αίτημα στον ESM έκανε λόγο για διετές δάνειο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα υπόσχεται να εφαρμόσει τη φορολογική μεταρρύθμιση, καθώς και μέτρα για το συνταξιοδοτικό από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Επίσης, η Ελλάδα χαιρετίζει την «ευκαιρία να διερευνηθούν» πιθανά μέτρα για να γίνει βιώσιμο το χρέος.

Σημειώνεται ότι τελικά δεν θα γίνει σήμερα η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η οποία ανακοινώθηκε χθες προκειμένου να εξεταστεί το ελληνικό αίτημα στον ESM. Εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι τελικά με το αίτημα θα ασχοληθεί σήμερα το EuroWorking Group.

H είδηση επιβεβαιώνεται και από την επιστολή που δόθηκε πριν από λίγα λεπτά στη δημοσιότητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

 

H Ελλάδα ζήτησε 3ετές πρόγραμμα από τον ESM Facebook Twitter

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM