S&P: Πιθανότερο σενάριο το Grexit από την παραμονή στο ευρώ

S&P: Πιθανότερο σενάριο το Grexit από την παραμονή στο ευρώ Facebook Twitter
EPA/JUSTIN LANE
3

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's θεωρεί πλέον πιο πιθανή την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, παρά την παραμονή της χώρας στο ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Μιλώντας μάλιστα στο Reuters, ο αναλυτής της S&P Moritz Kraemer δήλωσε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος περιόρισε το περιθώριο ελιγμών τόσο της Ελλάδας όσο και της ευρωζώνης, στις ήδη δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος αξιολόγησςη, η έκθεση των χωρών της ευρωζώνης σε ένα Grexit ανέρχεται στο 3-4% του ΑΕΠ κατά μέσο όρο. Ωστόσο, τα κόστη εκτείνονται σε μια μεγάλη χρονική περίοδο και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις τους, σημειώνει.

Επίσης, σύμφωνα με την S&P, μέχρι τώρα οι εκτιμήσεις είναι πως δεν θα υπάρξει άμεση επίπτωση στις αξιολογήσεις των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης από την ελληνική κρίση.

Δείτε LIVE όλες τις εξελίξεις, λεπτό προς λεπτό ΕΔΩ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια