Κατσέλη: Yπάρχουν χρήματα ως το βράδυ της Δευτέρας

Κατσέλη: Yπάρχουν χρήματα ως το βράδυ της Δευτέρας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
3

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετό "μαξιλάρι" μέχρι το τέλος της τραπεζικής αργίας», δήλωσε νωρίτερα η Λούκα Κατσέλη στο ΜΕΓΚΑ, εκτιμώντας ότι από τη Δευτέρα το πρωί η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις που πρέπει.

Σημείωσε επίσης ότι η φερεγγυότητα των τραπεζών ελέγχεται από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και ότι οι συναλλαγές δεν εξαρτώνται από τη συμφωνία αλλά από το χρηματοδοτικό πλαίσιο και το όριο των αναλήψεων και τους περιορισμούς που θα υπάρχουν. «Η ρευστότητα από την Τρίτη το πρωί θα καθορίσει και το όριο των αναλήψεων και αυτή η ρευστότητα θα εξαρτηθεί από την ΕΚΤ που συνεδριάζει τη Δευτέρα το πρωί», είπε η κ. Κατσέλη και τόνισε πώς «όσο πιο γρήγορα επανέλθουμε στην ομαλότητα, τόσο πιο εύκολα θα επανέλθουν στην ομαλότητα και οι τράπεζες μας». «Υπάρχει πιθανότητα να ανοίξουν οι τράπεζες μέσα σε 48 ώρες από την απόφαση της ΕΚΤ», δήλωσε.

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πιθανότητα να γίνουν περισσότερες συναλλαγές από Τρίτη, Τετάρτη και μετά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το συνολικό πλαίσιο.

«Όποιος πολίτης θέλει μπορεί να πάει στα ΑΤΜ μέσα στο Σαββατοκύριακο και να βγάλει μέχρι 60 ευρώ χωρίς κανένα πρόβλημα», διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Οικονομία / Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εκτινάσσει τις τιμές της ενέργειας

Καθώς οι τιμές του πετρελαίου εκτοξεύονται και οι επιθέσεις στα Στενά του Ορμούζ συνεχίζονται, οι ΗΠΑ επιτρέπουν προσωρινά την αγορά ρωσικού πετρελαίου εν πλω
THE LIFO TEAM
Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οικονομία / Αισχροκέρδεια στα καύσιμα: Πρόστιμα έως 5 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους θα εντείνουν τους ελέγχους και θα εφαρμόσουν αυστηρά τα πρόστιμα, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδίως σε μια περίοδο διεθνούς κρίσης και αυξημένου ενεργειακού κόστους
THE LIFO TEAM