Η Κύπρος απέσυρε 1,5 εκατ. ευρώ από ελληνική τράπεζα στις 19 Ιουνίου

Η Κύπρος απέσυρε 1,5 εκατ. ευρώ από ελληνική τράπεζα στις 19 Ιουνίου Facebook Twitter
1

Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απέσυρε στις 19 Ιουνίου από ελλαδική τράπεζα στην Αθήνα ποσό €1, 5 εκατ. «επαναπατρίζοντας» τα χρήματα στην Κύπρο σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα στην κυπριακή εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Η εφημερίδα αναφέρει πως η ενέργεια αυτή έγινε παρά τη διαφωνία του υπουργείου Εξωτερικών και την έντονη αντίδραση του πρέσβη, Κυριάκου Κενεβέζου, που θεώρησαν πως στη φάση αυτή και τις δυσκολίες που βιώνει η Ελλάδα, η μεταφορά θα ήταν λάθος και δίνει αρνητικά μηνύματα.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως επειδή το πόσο είναι μεγάλο, περιήλθε σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια για την ενέργεια αυτή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών είχε διαφωνήσει για την απόφαση αυτή.

 

Η Γενική Λογίστρια του κράτους, Ρέα Γεωργίου, ανέφερε στον  «Φιλελεύθερο» πως η μεταφορά χρημάτων πίσω στην Κύπρο, αποτελεί «συνήθης πρακτική» μια και συγκεντρώθηκαν πολλά λεφτά που έπρεπε να επιστραφούν. «Δεν κάναμε τίποτε διαφορετικό από τη συνήθη πρακτική», ανέφερε. Σημειώνεται πως το 2013 μεταφέρθηκαν καταθέσεις από την Ελλάδα στην Κύπρο. Όπως πληροφορούμαστε μετά το κλείσιμο των τραπεζών στην Ελλάδα, μεταφέρθηκαν 80.000 ευρώ μετρητά από το κρατικό ταμείο, στην Αθήνα, με τη συνοδεία αστυνομικού, για τις ανάγκες της πρεσβείας (μισθοί, μεταφορά ασθενών και περίθαλψη κ.α).

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια