Το Spiegel αποκαλύπτει μυστικό σχέδιο Σόιμπλε και το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει

Το Spiegel αποκαλύπτει μυστικό σχέδιο Σόιμπλε και το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ διαψεύδει Facebook Twitter
1

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διέψευσε πριν από λίγο το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, σύμφωνα με το οποίο οι αξιωματούχοι του εργάζονται πάνω σ' ένα σχέδιο που θα επιτρέπει την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους οποιασδήποτε χώρας μέλους της ευρωζώνης πτωχεύσει.


Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από αξιωματούχους να προετοιμάσουν σχέδια για ένα σύστημα αναδιάρθρωσης του χρέους ώστε να μπορεί να παραμείνει στο ευρώ μια χώρα που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τις οφειλές της. Στο περιοδικό αναφέρεται επίσης πως ένα αντίστοιχο σχέδιο είχε εκπονηθεί από τον Σόιμπλε πριν από πέντε χρόνια το οποίο όμως κατέληξε στο συρτάρι του γερμανικού υπουργείου οικονομικών.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών διέψευσε το δημοσίευμα και αρνήθηκε ότι γίνεται οποιαδήποτε προετοιμασία για ένα τέτοιο πλαίσιο.


"Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή. Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος". ανάφερε χαρακτηριστικά το γερμανικό υπουργείο δια του εκπροσώπου του.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Τι γίνεται στην Ευρώπη; Δεν υπάρχει πολιτικός να εξηγήσει ότι όλα αυτά τα καρφιά που ακούγονται και τάχατε διαψεύδονται είναι καρφιά στην νεκροφόρα της ΕΕ. Ποιον πραγματικά ενδιαφέρει από τι ξύλο θα είναι η κάσα της; Τώρα που είναι στο χειρουργικό κρεβάτι ποιος θα αποφασίσει να κάνει την ελεγχόμενη αφαίρεση του καρκίνου από ένα ζωτικό μέλος της; Δεν πρέπει να κατηγορούν οι χειρούργοι τον ασθενή γιατί κάπνιζε τόσα χρόνια και αποφασίζουν ότι πρέπει να πεθάνει χωρίς βοήθεια!Είναι επίορκο, άτιμο και παράνομο όταν οι ίδιοι του έδωσαν το πρώτο του τσιγάρο και τον προμήθευαν μετά για χρόνια από εισαγωγής πολυτελείας μέχρι πούρα χονδρά σαν υποβρύχια..Όλα έγιναν καπνός και μόνο οι στάχτες έμειναν, στραβές, να γέρνουν στο σταχτοδοχείο της φτώχειας.