Bild: Η Γερμανία δεν αποκλείει πλέον ελληνική χρεοκοπία και Grexit

Bild: Η Γερμανία δεν αποκλείει πλέον ελληνική χρεοκοπία και Grexit Facebook Twitter
4

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκλείει πλέον μια χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδο από το ευρώ, αναφέρει η Bild επικαλούμενη άτομα με γνώση των κυβερνητικών θέσεων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως αφότου ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε υποχωρήσεις σχετικά με τις προτάσεις μεταρρυθμίσεων, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών την Πέμπτη, οι σύμβουλοι της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ συζητούν για το πώς να διαχειριστούν μια ελληνική χρεοκοπία, περιλαμβανομένων κεφαλαιακών ελέγχων αλλά και περικοπής του χρέους.

Bild: Η Γερμανία δεν αποκλείει πλέον ελληνική χρεοκοπία και Grexit Facebook Twitter

Η Μέρκελ επίσης ανταποκρίνεται στην πίεση από το χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός βουλευτών αντιδρά σε περαιτέρω χρηματοοικονομική βοήθεια για την Ελλάδα, προσθέτει η Bild.

Οι προετοιμασίες ακολουθούν την αποχώρηση των διαπραγματευτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τις Βρυξέλλες μετά την αποτυχία να σημειωθεί πρόοδος σε μια συμφωνία για το χρέος, τονίζει το Bloomberg. Οι συνομιλίες με τη Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ολοκληρώθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα να απορρίπτει προτάσεις όπως ο υψηλότερος ΦΠΑ, γράφει η Bild.

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM
Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM