Βαρουφάκης: Στόχος συνολική συμφωνία ως τις 30 Ιουνίου

Βαρουφάκης: Στόχος συνολική συμφωνία ως τις 30 Ιουνίου Facebook Twitter
Φωτο: Nick Paleologos/SOOC
0

Καταληκτική ημερομηνία για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας είναι η 30η Ιουνίου τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης, κάνοντας λόγο για πολυδιάστατη διαπραγμάτευση που γίνεται σε ανώτατο επίπεδο, σε επίπεδο Brusells Group, αλλά και σε επίπεδο θεσμών. «Είναι μια μοναδικά πολύπλοκη διαπραγμάτευση που παράγει υλικό κάθε μέρα. Το μονό που μπορώ να πω είναι πως η διαπραγμάτευση εξελίσσεται» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον Βήμα Fm.

«To θέμα είναι να υπάρξει μια καλή συμφωνία για την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει  τις πληροφορίες που φέρουν το Euro Working Group να έχει θέσει τελεσίγραφο μιας εβδομάδας στην Ελλάδα είπε πως «οι διαρροές από το Euro Working Group αμαυρώνουν την εικόνα της Ευρώπης».

Σε ερώτηση για το εάν τα νέα μέτρα θα ανέρχονται σε 5 δισ. ευρώ δεν θέλησε να απαντήσει και αρκέσθηκε να πει πως «οι θεσμοί απαιτούν, αυτά που εκείνοι ονομάζουν παραμετρικά μέτρα». Σημείωσε πάντως ότι  «υφεσιακά μέτρα δεν θα δεχθούμε. Η Ελλάδα έχει αρκετή ύφεση δεν χρειάζεται άλλη».

Επίσης διέψευσε ότι ο ΦΠΑ στην εστίαση θα ανέβει από το 13% στο 23%, αλλά παραδέχθηκε πως ο ΦΠΑ στα ξενοδοχεία θα αναπροσαρμοστεί σε «ευρωπαϊκά επίπεδα».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο Γιάνης Βαρουφάκης  είπε πως ακόμη συζητείται στη διαπραγμάτευση. «Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα τον διατηρήσουμε. Ίσως να αποδεχτούμε να κρατήσουμε κάποιες αδικίες για να μην υπάρξουν άλλες», είπε.

Για το ενδεχόμενο επιβολής τελών κυκλοφορίας στα νέας γενιάς πετρελαιοφόρα οχήματα είπε πως η κυβέρνηση δεν εξετάζει κάτι τέτοιο. «Δεν έχουμε προαποφασίσει. Είμαστε σε διαβούλευση» ανέφερε.

Ερωτηθείς τέλος για το εάν σκέφθηκε κάποια στιγμή να αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών απάντησε: «Εγώ προσωπικά ρίψασπις δεν είμαι».

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ