Σάμερς προς Ευρώπη: Υπάρχουν όρια στη λιτότητα

Σάμερς προς Ευρώπη: Υπάρχουν όρια στη λιτότητα Facebook Twitter
0

Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στον βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, μιλώντας από τη Δρέσδη της Γερμανίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος του G7, ο Σάμερς εξήγησε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και η κατάσταση με την Ελλάδα θα βελτιωθεί πολύ εάν καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Αλλά και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν όρια στον βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί και εν τέλει τα προβλήματα λύνονται μέσω ανάπτυξης. Δεν λύνονται μέσω λιτότητας και χρειάζεται να εργαστούν με τους Έλληνες πάνω σε μια στρατηγική για ανάπτυξη» επισήμανε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν και και το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7, κυριαρχεί ωστόσο στις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο της συνάντησης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM