Οι ξένοι tour operators ζητούν «ρήτρα δραχμής»

Οι ξένοι tour operators ζητούν «ρήτρα δραχμής» Facebook Twitter
Φωτο: SOOC / Konstantinos Tsakalidis / Κωνσταντίνος Τσακαλίδη
2

Τις ημέρες της αβεβαιότητας του 2012 θυμίζει η κατάσταση στον τουρισμό, καθώς σύμφωνα με την Καθημερινή, μεγάλοι ξένοι τουριστικοί οργανισμοί ζητάνε από τους Έλληνες ξενοδόχους να υπογράψουν ρήτρα δραχμής για το 2016.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι ξένοι επικαλούνται την αβεβαιότητα της διαπραγμάτευσης και ζητούν διασφαλίσεις για την περίπτωση που η χώρα επιστρέψει στο εθνικό νόμισμα.

Κατά το δημοσίευμα υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες οι tour operators δεν ζητούν ρήτρα δραχμής, θέλουν όμως να επωμιστούν οι Έλληνες ξενοδόχοι κάθε νέο φόρο ή οποιοδήποτε κόστος εισόδου ξένου συναλλάγματος.

Ο ΣΕΤΕ ζητά από τα μέλη του να καθυστερήσουν την υπογραφή οποιουδήποτε συμβολαίου  μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους ξένους πιστωτές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM