Η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Η ΕΚΤ δεν αύξησε τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες Facebook Twitter
1

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) διατήρησε αμετάβλητο στα 80,2 δισ. ευρώ το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA).

«Αυτό αφήνει το μαξιλάρι ρευστότητας στα 3 δισ. ευρώ», ανέφερε τραπεζική πηγή στο Reuters. «Ο λόγος που δεν αύξησε (η ΕΚΤ) το ανώτατο όριο είναι ότι οι εκροές καταθέσεων σταθεροποιήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να μην αυξηθεί το όριο δανεισμού μέσου του συγκεκριμένου μηχανισμού καθώς δεν συντρέχουν λόγοι για αυτό. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν επίσης αναφορά σε σταθεροποίηση των εκροών καταθέσεων κατά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ επισημαίνουν ότι στο σύστημα παραμένει ένα περιθώριο ρευστότητας για λόγους ασφαλείας της τάξεως των 3 δισ.

Το καθεστώς με τα collateral (κρατικά και εταιρικά ομόλογα) που παρέχουν οι τράπεζες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από την ΕΚΤ προς το παρόν δεν αλλάζει, ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΚΤ είχε αυξήσει την χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA κατά μόλις 200 εκατ.ευρώ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μπήκαμε στην τελευταία πράξη του δράματος. Πριν τον Ιούνιο. Τα λέγαμε αλλά δεν ακούγατε. Ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τις συνέπειες των πράξεών μας ως πολίτες και ως χώρα.