Γιούνκερ: Ο Βαρουφάκης δεν βοηθάει τη διαδικασία

Γιούνκερ: Ο Βαρουφάκης δεν βοηθάει τη διαδικασία Facebook Twitter
Φωτο: European Consilium
1

Ο Βαρουφάκης δεν βοηθάει τη διαδικασία δηλώνει ο επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ ο οποίος σημειώνει ότι « είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει τεράστια προβλήματα και δεν αποπνέει την αίσθηση πως το γνωρίζει αυτό. Θυμίζω αυτό που είπε τις προάλλες ότι ο Σόιμπλε καταχράται τη δύναμή του αντί να απαντά στα επιχειρήματα των Γερμανών και των άλλων».

Τονίζει επίσης, μιλώντας στο πρακτορείο ΜΝΙ,  ότι εμπλέκεται στη διαπραγμάτευση «παρασκηνιακά» αφού «δε θέλω να φαίνομαι πολύ, καθώς αυτό είναι ένα ζήτημα του Eurogroup». «Αν η Κομισιόν δεν προσπαθούσε να γεφυρώσει τις απόψεις δεν θα υπήρχε καμία γεφύρωση. Άρα, αν επιθυμείτε μια ολοκληρωτική αποτυχία, ζητήστε από την Κομισιόν να απέχει από το να παρέχει τις δικές της απόψεις» σημειώνει.

Επίσης ο Γιούνκερ αναφέρει ότι έχει την αίσθηση πως η ελληνική χρεοκοπία θα μπορούσε να αποφευχθεί ενώ τονίζει ότι το ΔΝΤ πρέπει να πληρωθεί.   «Καμία συμφωνία δεν πρόκειται να επιτευχθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Ταμείου» λέει.

«Δεν είμαι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος, αλλά έχω διαπιστώσει πως έχει υπάρξει πρόοδος σε διάφορα θέματα. Κι έτσι πιστεύω ότι μπορούμε να τελειώσουμε» αναφέρει ο Γιούνκερ ενώ για το θέμα του ΦΠΑ λέει:  «Οι Έλληνες συνομιλητές μας μάς έχουν πει ποια είναι η ουσία της μεταρρύθμισης στο ΦΠΑ. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει, όμως δεν είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα, γιατί δεν καταλαβαίνω πώς αυτή η μεταρρύθμιση στο ΦΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει τα κρατικά έσοδα. Η μεταρρύθμιση στο ΦΠΑ θα πρέπει να αυξήσει τα δημοσιονομικά έσοδα και η μεταρρύθμιση που προτείνεται από τους Έλληνες δεν το κάνει αυτό. Το κέρδος θα έπρεπε να είναι γύρω στο 1% του ΑΕΠ και δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ενώ εσείς την βοηθάτε, γι'αυτό άλλωστε είχαμε δει τέτοια ανάπτυξη τότε που τηρούσαμε τα προγράμματα που μας βγάζατε. Όντως, γιατί να μη δέχεται ο Βαρουφάκης ένα παρόμοιο πρόγραμμα;