Πρωτοσέλιδο σε F.T. και Guardian οι απειλές για μη πληρωμή του ΔΝΤ

Πρωτοσέλιδο σε F.T. και Guardian οι απειλές για μη πληρωμή του ΔΝΤ Facebook Twitter
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
1

Πρωτοσέλιδο έγινε σε Financial Times και Guardian η απειλή της Ελλάδας διά στόματος κυβερνητικών αξιωματούχων ότι η χώρα δεν θα πληρώσει την επόμενη δόση, αν δεν υπάρξει συμφωνία. «Οι Ελληνες απειλούν να μην πληρώσουν την επόμενη δόση του ΔΝΤ» είναι ο τίτλος των F.T. ενώ στην Guardian «Η Ελλάδα προειδοποιεί ότι δεν θα πληρώσει τις υποχρεώσεις της».

Οι δύο εφημερίδες επικαλούνται τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Ν. Βούτση ο οποίος μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι «οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία».

Οι FT αναφέρουν πάντως ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να αγνοούν τις απειλές αυτές καθώς τις θεωρούν μέρος της διαπραγματευτ8ικής τακτικής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"...οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν αρχίσει να αγνοούν τις απειλές..."και αληθεια δλδ να ειναι, μετα από τοσες φορες που το φωναζουμε, μας γραφουν ολιγον θεωρωντας οτι παιζουμε το παραμυθι του βοσκου με το λυκο.Το ερωτημα παραμενει όμως, ο λυκος θα χορτασει τελικά και ποιος θα ειναι το καλυτερο γευμα του?