Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί παράτασης του προγράμματος

Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί παράτασης του προγράμματος Facebook Twitter
1

Για «σενάριο επιστημονικής φαντασίας» έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει το δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung που κάνει λόγο για εξεταζόμενη παράταση του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος μέχρι το φθινόπωρο.

Στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σημειώνεται ότι θα μπορούσε να αποδεσμευτεί μέρος της τελευταίας δόσης προς την Αθήνα, ύψους σχεδόν 4 δισ. ευρώ, με αντάλλαγμα την εφαρμογή από την ελληνική κυβέρνηση μέρους του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας. Αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα περικοπής δαπανών ύψους περισσότερων από 5 δισ. ευρώ, να προχωρήσει σε αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, καθώς και άλλες μεταρρυθμίσεις, ενώ οι μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακό θα μεταφερθούν τον Σεπτέμβριο.

Σε άλλη ερώτηση, με αφορμή χθεσινή αναφορά του, αν είναι «τρομοκρατημένος» ο Γ. Βαρουφάκης είπε: «Ένας υπουργός μιας χώρας που βρίσκεται σε μια τέτοια σκληρή διαπραγμάτευση απαιτείται να νιώθει φόβο, αλλιώς είναι επικίνδυνος. Φοβόμαστε, αλλά δεν είμαστε φοβισμένοι». Τέλος, χαρακτήρισε «παραμύθια» τα περί καταγραφής των συνομιλιών στο Eurogroup.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια