ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Και όμως, το ελληνικό χρέος μειώθηκε

Και όμως, το ελληνικό χρέος μειώθηκε Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
7

Στα 312,701 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015, σημειώνοντας πτώση από τα  324,127 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Δεκεμβρίου του 2014.

Τα στοιχεία για την πορεία του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.


Ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν και στις 31 Μαρτίου 2015 ανέρχονταν σε 796,5 εκατ. ευρώ έναντι 2,574 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

7

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Η είδηση είναι μισή...Εξηγήστε (αν γνωρίζετε) και το τι ακριβώς σημαίνει όλο αυτό.Τα 10,93 δις είναι επιστροφή ομολόγων απο το ΤΧΣ στον EFSΜ."Σύμφωνα με την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου τα ομόλογα αυτά, μετά την επιστροφή τους στον ESM-EFSM, παραμένουν στη διάθεση του ΤΧΣ για τον ίδιο σκοπό και την ίδια χρήση όπως και πριν: την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση τραπεζών. "Δηλαδή μια από τα ίδια...Τα υπόλοιπα η δόση του ΔΝΤ πριν μια εβδομάδα.