Ερίκ Τουσέν: Παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους

Ερίκ Τουσέν: Παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους Facebook Twitter
Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος σε αναμνηστική φωτογραφία με τον Ερίκ Τουσέν, επιστημονικό συντονιστή και επικεφαλής της Διεθνούς Ομάδας της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων.
1

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Κώστα Ήσυχο συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Βέλγος επικεφαλής της διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων της "Επιτροπής Αλήθειας" για τον λογιστικό έλεγχο του Δημοσίου Χρέους, Ερίκ Τουσέν.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κύριος Τουσέν μίλησε στους δημοσιογράφους και ανέφερε πως από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, τοξικό και μη βιώσιμο.

"Ο τρόπος με τον οποίο έχει γίνει η διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους, συνιστά παραβίαση των βασικών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δεδομένου ότι η ασκούμενη πολιτική προκάλεσε ανθρωπιστική κρίση" ανέφερε ο κος Τουσέν.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως πως η δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια, παραβιάζουν τις διεθνείς συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ελληνικό Σύνταγμα και θπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά έχει δικαίωμα στην μονομερή αναστολή πληρωμής με αιτιολογία την  ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Ήσυχος από πλευράς του, σχολίασε λέγοντας πως με δεδομένο το πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής πραγματικότητας, πρέπει το ζήτημα του δημόσιου χρέους να το δούμε πρώτα με πολιτικά κριτήρια και μετά να εξετάζουμε τους αριθμούς.

Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που έχει συσταθεί υπό την αιγίδα της Βουλής, θα παρουσιάσει μια πρώτη προκαταρκτική εκτίμηση για τη νομιμότητα του ελληνικού δημοσίου χρέους, την 18η Ιουνίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ

σχόλια

1 σχόλια