Επιστροφή στην ύφεση για την οικονομία

Επιστροφή στην ύφεση για την οικονομία Facebook Twitter
2

Αύξηση 0,3% κατέγραψε στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ωστόσο σε σύγκριση με το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014 το ΑΕΠ παρουσίασε μείωση κατά 0,2%. Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 0,4%.

Σύμφωνα με την  Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ σε όρους όγκου κατά το πρώτο τρίμηνο 2015 σημείωσε μείωση 0,2% στα 46,49 δισ. ευρώ, έναντι 46,60 δισ. ευρώ στο τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014.

Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε όρους όγκου κατά το πρώτο τρίμηνο 2015, παρουσίασε αύξηση κατά 0,1 % σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2014.

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή αποσαφηνίζει πως οι εκτιμήσεις της αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτισθούν τα προσωρινά στοιχεία στις 29 Μαΐου 2015, με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε.

Στην Ευρωζώνη, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, τα οποία συμβαδίζουν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επεστρεψε στην υφεση;;Δεν το πιστευω...Ο συριζα μας λεει οτι ολα ειναι καλα.Πληρωνει μισθους και συνταξεις δ.υ.,προσλαμβανει ξανα τον νεο και αχρηστο κομματικο του στρατο και ολα ειναι καλα...Η ιδιωτικη οικονομια εχει στεγνωσει στο χειροτερο σημειο της κρισης,ο υπολοιπος δημοσιος τομεας εχει επιβαλλει σταση πληρωμων και η οποια ελπιδα για επενδυσεις και ιδιωτικη πρωτοβουλια εχει πεθανει.Και για ολα αυτα φταινε τα,τελικα ανωφελα και γεματο αγνοια,τερτιπια του συριζα περι διαπραγματευσης και ενεργειων του-πριν καλα καλα γινει κυβερνηση-τυπου δεν δεχομαστε ιδιωτικοποιησεις,''δεν πληρωνω'' και αλλα τετοια ομορφα...Κι εκει που ειχαμε παρει ενα δρομο αναπτυξης,οι αριθμοι ξαναδινουν υφεση...Και οσο υπαρχει υφεση,χρειαζονται περισσοτερα οικονομικα μετρα,απαισιοδοξια για ανεργια και επενδυσεις,ανασφαλεια και μιζερια.Και,εν τελει,τα μετρα που θα ερθουν δεν θα διαφερουν-μην ειναι και χειροτερα-απο το περιφημο μαιλ Χαρδουβελη(το οποιο το διερευσε μια...κομματικη εφημεριδα του συριζα)αφου ετσι πρεπει να παρθουν μετρα παραπανω δις απο οτι πριν....Τελικα γιατι καναμε εκλογες πιο νωρις απο οτι επρεπε;;;;