ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ποιοι ασφαλισμένοι επηρεάζονται από μια ενδεχόμενη κατάργηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων

Ποιοι ασφαλισμένοι επηρεάζονται από μια ενδεχόμενη κατάργηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
2

100 χιλιάδες ασφαλισμένοι, δέκα συνταξιοδοτικών διατάξεων, κινδυνεύουν να χάσουν τα δικαιώματα τους, αν περάσει η απαίτηση των δανειστών προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τη ρευστότητα.

Σύμφωνα με το  «Εθνος», η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά να βάζει «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά στο εύρος και το χρονοδιάγραμμα των όποιων παρεμβάσεων.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν να μπει τέλος στα παράθυρα εξόδου πριν από το 67ο έτος για πλήρη σύνταξη και το 62ο έτος για μειωμένη. Οι αλλαγές αυτές αφορούν ασφαλισμένους που κατοχύρωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012, καθώς από το 2013 ισχύουν αυξημένα όρια ηλικίας.

Υπολογίζεται πως 150.000 άτομα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα, αλλά 100.000 έχουν μόνο τα έτη και κυνηγούν το όριο. 

2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Και πολύ δίκαια έχει μπει στο στόχαστρο των δανειστών. Τι σημαίνει άραγε έχουν "κατοχυρώσει" συνταξιοδοτικό δικαίωμα σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Μήπως ότι αυτοί είναι οι προνομιούχοι που πρόλαβαν να βγουν στη σύνταξη νωρίς και όλοι οι υπόλοιποι τώρα θα πρέπει να βγούμε στα 67 και να πληρώνουμε κι αυτούς να κάθονται;Όλοι στα 67, ΤΕΛΟΣ! Αλλιώς δώστε τους δραχμές, Ious ή βότσαλα.
Στους υπολοιπους αυξάνουμε ασφαλιστικές εισφορές, καταργούμε το αφορολογητο (και δεν το επαναφέρουμε) κλπ. Λες και αυτοι δεν άνοιξαν την επιχειρηση τους λαμβάνοντας κάποιες σταθερες.Αλλα, μακαρι να κάνω λάθος, νομιζω οτι ο μέσος νέος προτιμάει να παιρνει ο μπαμπακας καλή συνταξη παρά να ελαφρύνει η φορολογια.