Δεν θα «ξεκλειδώσει» η ρευστότητα σήμερα, ακόμη και με δήλωση προόδου

Δεν θα «ξεκλειδώσει» η ρευστότητα σήμερα, ακόμη και με δήλωση προόδου Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
0

Δεν αναμένεται να «ξεκλειδώσει» σήμερα η ρευστότητα στο Γιούρογκρουπ, παρά την πρόοδο που αναμένεται να υπάρξει στις διαπραγματεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της ρευστότητας «καίει» την κυβέρνηση, καθώς αύριο Τρίτη η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ και στη συνέχεια ακολουθούν οι πληρωμές μισθών και συντάξεων στα μέσα και στα τέλη του μήνα.

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων, προκειμένου να αναχρηματοδοτηθεί η έκδοση του περασμένου Φεβρουαρίου και το ποσό  που θα πρέπει να αντλήσει το υπουργείο Οικονομικών είναι 1,4 δισ. ευρώ.

Το Μάιο οι πληρωμές μισθών και συντάξεων αγγίζουν το ποσό του 1,57 δισ. ευρώ, ενώ οι επιχορηγήσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης στο ποσό του 1,2 δισ. ευρώ.

Στο Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, συνοδευόμενο από τον Πρόεδρο του ΣΟΕ Γ. Χουλιαράκη, ενώ πριν τη συνεδρίαση αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM