Σκληρά μέτρα ζητούν οι δανειστές

Σκληρά μέτρα ζητούν οι δανειστές Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Κρίσιμο θεωρείται το σημερινό Γιούρογκρουπ από το οποίο η κυβέρνηση αναμένεται μια δήλωση που θα επιτρέψει το «ξεκλείδωμα» μέρους των χρημάτων που αναμένει η Αθήνα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν το τοπίο και πάλι «θολό» καθώς  οι δανειστές ζητούν σκληρά μέτρα τα οποία αγγίζουν τα 8 δισεκατομμύρια για το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Ζητάνε πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 2%. Δηλαδή, μια κρίσιμη δεκαετία, σε βάζει πόρους της τάξης των 7-8 δισ. να τους υποκαταστήσεις με μέτρα για να έχεις αυτά τα πλεονάσματα. Αυτά δεν γίνονται. Δεν μιλάμε περί λιτότητας, μιλάμε περί ασφυξίας ανελέητης για τα δύο επόμενα χρόνια» δήλωσε χθες ο Νίκος Βούτσης μιλώντας στον Αθήνα 9.84.

Παρά τα μέτρα για τη διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και τον ενιαίο ΦΠΑ οι διαφορές με τους δανειστές παραμένουν τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος, όσο και στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό.



Σε σημερινά δημοσιεύματα αναφέρεται επίσης ότι από τους δανειστές ζητείται και η αύξηση των ορίων ηλικίας, ακόμη και για όσους έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.


Εν τω μεταξύ στην πιθανότητα να υπάρξει πριν το Eurogroup ιδιαίτερη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αναφέρεται τηλεγράφημα του AΠΕ.

Κατά την ίδια πηγή, η συνάντηση δεν είχε επιβεβαιωθεί επισήμως από την ελληνική πλευρά το βράδυ της Κυριακής, αλλά οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι από τις επαφές των δύο υπουργών είναι πιθανό να προκύψουν σημαντικές εξελίξεις. Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί σειρά επαφών με ξένους ηγέτες από το Σάββατο και θα συνεχίσει και την Δευτέρα, καθώς η κυβέρνηση θα έχει στραμμένη την προσοχή της στις Βρυξέλλες και στην συνεδρίαση του Eurogroup.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Οικονομία / Προς νέες παρεμβάσεις για τα Airbnb – Τι εξετάζει η κυβέρνηση

Η εκρηκτική αύξηση της εκμετάλλευσης κατοικιών μέσω πλατφορμών τύπου Airbnb έχει περιορίσει σημαντικά τη διάθεση σπιτιών για σταθερή μακροχρόνια ενοικίαση και έχει συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των ενοικίων και των τιμών αγοράς κατοικιών
NEWSROOM