Ρωμανιάς: Οι δανειστές έχουν κολλήσει με το μέιλ Χαρδούβελη

Ρωμανιάς: Οι δανειστές έχουν κολλήσει με το μέιλ Χαρδούβελη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης
6

«Κολλημένοι» με το μέιλ Χαρδούβελη είναι οι δανειστές και επιμένουν σε μειώσεις κυρίων και επικουρικών συντάξεων και σε ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, δηλώνει ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς.

«Eχουν το mail Χαρδούβελη δίπλα τους και έχουν κολλήσει σε αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρωί στο ΜΕΓΚΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, οι δανειστές «έχουν επιμονή στη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», ενώ ζητούν επίσης να μην αλλάξουν οι νόμοι 3863 και 3865 του 2010 που τροποποιούν τον τρόπο υπολογισμού των κύριων συντάξεων, μέσω των ρυθμίσεων των οποίων, όπως είπε, επέρχεται μείωση.

Όπως είπε ο κ. Ρωμανιάς αν αλλάξουν οι νόμοι η επιβάρυνση θα είναι μόλις 2 εκ. ευρώ, όμως οι δανειστές επιμένουν ότι το θέμα είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό.

 «Σε μερικά σημεία τα οποία εμείς θεωρούμε βασικά δεν υποχωρούμε», είπε επίσης για τη διαπραγμάτευση.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Ακόμα κι αν είναι έτσι, εφόσον πουλάνε σε όλο το κόσμο κι έχουν πλεόνασμα, γούστο τους και καπέλο τους να βγαίνουν όποτε θέλουν. Εμείς όμως που δεν έχουμε λεφτά και ζητάμε από άλλους να πληρώνουμε συντάξεις δε μπορεί να έχουμε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ακόμα και τώρα που μιλάμε.
Ακριβως γιαυτο μας τα δίνανε για υποδομές. Με τι ανταλλαγμα; Πες μου με τι αντάλλαγμα νομιζεις; Τα χαρίζανε; Δεν βλεπανε που πήγαιναν τα λεφτα;( Που κολλάνε οι συνταξιούχοι!;;;;!!;;!! ) Πες μου για τα σκάνδαλα των γερμανικών εταιριων, τους διαγωνισμούς του δημοσίου με απευθείας ανάθεση, την φορολογία πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στην Ελλαδα. Ηταν ολοι βολεμένοι ΟΛΟΙ! Και οι μεσα και οι εξω!
Ε όχι και ρήτρα μηδενικού ελλείμματος! Αν μπαίνουμε μέσα θα δανειζόμαστε να πληρώνουν και τα δισέγγονά μας, αλλά αυξήσεις θα δίνουμε σε συντάξεις. Αν και ακόμα καλύτερα να πάμε σε ρήξη με την Ε.Ε. και να δώσουμε αυξήσεις σε δραχμές όσο αγαπάει η ψυχή μας.Ανάσα αξιοπρέπειας!