Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
1

Ολοκληρώνεται η παρούσα φάση  των διαπραγματεύσεων της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς. Όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, τα σημεία σύγκλισης απόψεων είναι πλέον πολλά και σημαντικά, αλλά ορισμένα ζητήματα  παραμένουν ανοιχτά, όπως για παράδειγμα αυτά που άπτονται των εργασιακών και συνταξιοδοτικών θεμάτων.

Σε ότι αφορά τις συζητήσεις για την αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις έχουν επικεντρωθεί στο τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ 2020 και 2025 και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

 Ως προς τα εργασιακά οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές εξακολουθεί να είναι σημαντική και ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν άξιες λόγου διαπραγματεύσεις.

Αύριο αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup, η οποία, όπως σημειώνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, θα πρέπει, εκτός απροόπτου, να επιβεβαιώσει τη σημαντική σύγκλιση απόψεων, δίνοντας το σχετικό μήνυμα στην υπουργική σύνοδο της ερχόμενης Δευτέρας.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
"Σε ότι αφορά της συζητήσεις για την αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις έχουν επικεντρωθεί στο τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ 2020 και 2025 και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.Ωραία, ηρέμησα τωρα. Ο αριθμός των συνταξιούχων δηλαδή θα αυξάνεται κανονικά ως το 2020 !Και φυσικα δεν χρειαζόμαστε καμία συζήτηση για το ποιος θα τους πληρώνει ως το 2020. Λεφτα υπάρχουν.