Κοινή δήλωση Τσίπρα Γιουνκέρ για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό

Κοινή δήλωση Τσίπρα Γιουνκέρ για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό Facebook Twitter
9

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Προέδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ είχε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στη συνέχεια οι δυό τους προχώρησαν σε κοινή δήλωση:

Aναλυτικά αναφέρεται:

Ο Πρόεδρος Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Κατέγραψαν την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και των εταίρων της πάνω στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Επίσης, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε σύγκλιση απόψεων γύρω από τον ρόλο ενός μοντέρνου και αποτελεσματικού συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι εποικοδομητικές συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν στα πλαίσια του Brussels Group.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Η μόνη κόκκινη γραμμή στο ασφαλιστικό είναι να είναι βιώσιμο για να υποστηρίξει και τα παιδιά μας. Τώρα δεν είναι άρα είμαστε στη λάθος πλευρά της κόκκινης γραμμής.
"προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η α-ξ-ι-ο-λ-ό-γ-η-σ-η". Σε κοινή δήλωση Γιούνγκερ Τσίπρα. Πόσο τσαρλατάνος πρέπει να είσαι για να διαθέτεις το θράσος να βγαίνεις στις κάμερες και να λες στον κόσμο "το μνημόνιο τέρμα, δεν υπάρχει μνημόνιο, το μνημόνιο τέρμα". Για τον Βαρουφάκη λέω.
"""Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο...""""Μεταφραση: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ και ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΑΣ ΣΥΝΑΤΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ""""οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα...."""".Μεταφραση: ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ και ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝΑυτα τουλαχιστον εννοουν οταν λενε,τις τελευταιες δεκαετιες, τις παραπανω φρασεις ολοι οι "φορεις ισχυος".Πολιτικης και επιχειρηματικης.Τωρα αν ο Γιουνκερ εννουσε κατι αλλο ,και επεισε σχετικα και τον Τσιπρα,τι να πω.Ζητω συγγνωμην.......
Πάει η πρώτη "κόκκινη γραμμή".Δεν είμαι αντίθετος. Τουναντίον. Οι αλλαγές αυτές έπρεπε να είχαν γίνει 15-20 χρόνια τώρα. Κι αν γίνουν φυσικά, στο βαθμό που θα γίνουν με το καλό.Αλλά έχει ενδιαφέρον τι θα σχολιάσουν οι ψηφοφόροι που φάγανε τόνους σανό στο ασφαλιστικό (και γενικά).
Δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό. Απο τη στιγμή που χάψανε ό,τι μπουρδάρα τους πέταγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να πιστέψουν οτιδήποτε. Κάτι θα βρούνε τα συντρόφια για να τους παραμυθιάσουν. Τό'χουνε σπουδάσει καλά στη Σοβιετία το αντικείμενο, δεν ανησυχώ.
EΧχω την εντυπωση πως αυτοι που χαψανε οποια μπουρδαρα τους πεταγε ο συριζα ηταν οι βολεμενοι πασοκονεοδημοκρατες που δεν ηθελαν σε καμια περιπτωση να χασουν τα προνομια τους, αυτα που τους εδωναν τα 2 αυτα κομματα σε βαρος ολης της υπολοιπης κοινωνιας.Οι υπολοιποι μαλλον θελανε αυτο που λεει η δηλωση, "εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας".
Μακάρι. Αν είναι να πάρουν τα μέτρα, η χώρα να μην χρεοκοπήσει και το πόπολο να χειροκροτά, ουδόλως με απασχολεί πίστεψέ με. Καλή επιτυχία μάλιστα.