Κονστάνσιο: Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα αποφευχθεί

Κονστάνσιο: Το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα αποφευχθεί Facebook Twitter
0

Πεπεισμένος ότι το χειρότερο σενάριο για την Ελλάδα θα αποφευχθεί, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Κονστάνσιο εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές ώστε να αποφευχθεί η έξοδος της χώρας από το ευρώ. «Είμαι επίσης απόλυτα βέβαιος ότι θα αποφευχθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο», τονίζει.

«Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο βαθμός πίεσης και της ευπάθειας στην ευρωζώνη έχει αλλάξει εντελώς. Δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης (σ.σ.της κρίσης)», είπε επίσης αναφερόμενος στις επιπτώσεις του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ όσον αφορά στον μετριασμό των ανησυχιών για τα προβλήματα της Ελλάδας.

Σημείωσε ακόμα ότι η ΕΚΤ είναι επαρκώς προστατευμένη από τις οικονομικές απώλειες στην απίθανη περίπτωση ενός «Grexit». «Το ευρωσύστημα (η ΕΚΤ και οι κεντρικές εθνικές τράπεζες) έχουν δανείσει συνολικά περίπου 110 δισ. ευρώ στις ελληνικές τράπεζες. Αλλά ο κίνδυνος για πάνω από 70 δισ. ευρώ από το ποσό αυτό έχει μεταφερθεί στην ελληνική κεντρική τράπεζα», είπε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται κάτι ένα μεγάλο πρόβλημα

Διεθνή / Τούρκοι κάνουν αναρτήσεις για το «φτηνό, καλό φαΐ» στην Ελλάδα, αλλά από πίσω κρύβεται ένα μεγάλο πρόβλημα

Οι τιμές σε τουριστικά θέρετρα σε Ελλάδα και Τουρκία - Αυξάνονται οι τιμές σε φαγητό, ένδυση, μεταφορές - Το όριο πείνας στην Τουρκία ξεπερνά τον κατώτατο μισθό κατά 3.000 λίρες - Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ