Στίγκλιτς: Καλός οικονομολόγος ο Βαρουφάκης

Στίγκλιτς: Καλός οικονομολόγος ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
2

Στην ελληνική κρίση και τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας - δανειστών αναφέρθηκε ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, στη διάρκεια συνέντευξης για το νέο του βιβλίο «The Great Divide».

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το αν υπάρχει ο κίνδυνος να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να υπάρξει μια νέα καταστροφή για την Ευρώπη, ο Στίγκλιτς απάντησε πως δυστυχώς υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.

«Τις τελευταίες εβδομάδες είχα την τύχη να ξοδέψω πολύ χρόνο με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, περάσαμε σχεδόν μισή ημέρα μαζί, έδωσα μαζί του μια συνέντευξη Τύπου. [...] Επίσης πέρασα κάποιες ώρες με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Σόιμπλε. [...] Έχω να σας πω, ότι είναι μια καταστροφή που θα μπορούσε να συμβεί. Μπορείτε να το πείτε ατύχημα, αλλά τη στιγμή αυτή είναι δύσκολο να το πείτε ατύχημα [...] Θα χρειαστεί να παρέμβει η Άγκελα Μέρκελ, γιατί δεν θέλει να δει τίτλους όπως "Η Γερμανία καταστρέφει την Ευρώπη για τρίτη φορά μέσα σε 101 χρόνια"», προειδοποίησε.

«Οι διαφορές στις αντιλήψεις τους για το τι συμβαίνει, για το τι είναι καλό οικονομικά, είναι τόσο μεγάλες», πρόσθεσε. «Βασικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας είναι καλός οικονομολόγος. Για την περίπτωση της Γερμανίας... δεν θα πω τίποτα», ανέφερε γελώντας ειρωνικά.

Η ερώτηση και η απάντηση του Στίγκλιτς από το 12:25:

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Οικονομία / Ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα στερείται βασικά αγαθά- Πρωταθλήτρια στην παιδική στέρηση

Στο 33,6% το ποσοστό των παιδιών που μεγαλώνουν χωρίς βασικά είδη ένδυσης, τροφής, παιγνιδιών ή πρόσβασης σε δραστηριότητες – Δραματική η επίδραση του μορφωτικού επιπέδου των γονέων
LIFO NEWSROOM
Ο Γιάννος Περλέγκας ανεβάζει τον «Κατσούρμπο» του Χορτάτση

Θέατρο / Γιάννος Περλέγκας: «Ο Κατσούρμπος μας είναι μια απόπειρα να γίνουμε πιο αθώοι»

Ο Γιάννος Περλέγκας σκηνοθετεί το έργο του Χορτάτση στο πλαίσιο του στο πλαίσιο του Κύκλου Ρίζες του Φεστιβάλ Αθηνών. Τον συναντήσαμε στις πρόβες όπου μας μίλησε για την αξία του Κρητικού συγγραφέα και του έργου του και την ανάγκη για περισσότερη λαϊκότητα στο θέατρο. Κάτι που φιλοδοξεί να μας δώσει με αυτό το ανέβασμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Οικονομία / Νομοσχέδιο για επιδότηση ενοικίου: Η ΠΟΜΙΔΑ καταγγέλλει «επιβράβευση» ασυνεπών ενοικιαστών με δημόσιο χρήμα

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει ότι αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και με το ήδη ισχύον επίδομα ενοικίου, που από το 2016 καταβάλλεται απευθείας στους ενοικιαστές «χωρίς να υπάρχει εγγύηση πως αυτοί αποδίδουν τα χρήματα στους ιδιοκτήτες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Λέει και άλλα με πολύ ενδιαφέρον, όπως ας πούμε ότι η Ελλάδα είναι απλά το πιο φωτεινό παράδειγμα της συνολικής Ευρωπαϊκής καταστροφικής Πολιτικής... και πως οι άλλες χώρες τις Ευρώπης δεν... πετάνε καθόλου, αντίθετα δηλαδή με τα όσα λένε οι "Σόιμπλε".