Βαρουφάκης για όλα: Οι επιχειρήσεις δολιοφθοράς είχαν ξεκινήσει πριν τη Ρίγα

Βαρουφάκης για όλα: Οι επιχειρήσεις δολιοφθοράς είχαν ξεκινήσει πριν τη Ρίγα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
7

Για ένα «διεθνές μιντιακό τσουνάμι παραπληροφόρησης, που προσπαθεί να υπονομεύσει την ελληνική κυβέρνηση και τη διαπραγματευτική της ισχύ», έκανε λόγο ο Γιάνης Βαρουφάκης το πρωί, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα τα οποία βασίζονται σε διαρροές.

.
«Όταν έχεις να τα βάλεις με μια αδίστακτη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης τότε πρέπει να περιμένεις τα πάντα [...] Πριν τη Ρίγα είχαν ξεκινήσει προσπάθειες δολιοφθοράς εις βάρος μου, οι οποίες βέβαια έχουν ως στόχο την κυβέρνηση της Ελλάδας, και που ουσιαστικά προσπαθούν να πλήξουν την απόφαση του ελληνικού λαού να εναντιωθεί στις πολιτικές λιτότητας», είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας «Στο Κόκκινο».

Για τις αλλαγές στην ομάδα διαπραγμάτευσης είπε ότι ς έγινε «σε συμφωνία με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, των συνεργατών μου και με την υπόλοιπη κυβέρνηση», ενώ για τη μη τήρηση της συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου σημείωσε: «Είχαμε συμφωνήσει σε μια πρώτη λίστα και στην εκπόνηση των μεταρρυθμίσεων που θα πατούσε πάνω στον κοινό τόπο της συμφωνίας, όμως από την 24η Φεβρουαρίου η άλλη πλευρά προσπαθεί να ωθήσει τις διαπραγματεύσεις πριν την 25η Ιανουαρίου και να αναιρέσει ουσιαστικά την εντολή του ελληνικού λαού».

«Ενώ μας λένε ότι το Eurogroup ακολουθεί τους κανόνες, οι ίδιοι δεν τους ακολουθούν στην περίπτωση της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης

Ο υπουργός εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί ενδιάμεση συμφωνία.  «Η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για μια έντιμη λύση που θα απελευθερώσει την χρηματική βοήθεια από τους εταίρους και θα τερματίσει την οικονομική ασφυξία που έχουν οδηγήσει την χώρα τα μνημόνια», σημείωσε ο υπουργός για να προσθέσει:

«Μακάρι να είχαμε τελειώσει εδώ και δύο μήνες όλες τις διαπραγματεύσεις, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι οι περιστάσεις και οι ανάγκες που πρέπει να λύσουμε με τους εταίρους είναι κάτι που προέχει, κάτι που δεν το επιλέξαμε αλλά το παραλάβαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες για μείωση των επικουρικών συντάξεων, κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την αύξηση του ΦΠΑ και την ακύρωση της δέσμευσης για καταβολή της 13ης σύνταξης στους χαμηλοσυνταξιούχους.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Από την Wikipedia: "Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Έσεξ, αργότερα, το 1985, δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Ιστ Άνγκλια, στο Νόριτς της Αγγλίας για δύο χρόνια και το 1987 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1988 έως το 2000 δίδασκε οικονομική θεωρία και πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Παράλληλα έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης ενώ κατέχει ερευνητική θέση στον τομέα της πολιτικής και οικονομικής φιλοσοφίας, στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέουβεν (Λουβέν Λα Νεβ, Βέλγιο).[6] Από το 2000 διδάσκει οικονομική θεωρία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.Βασικοί ερευνητικοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται είναι η Πολιτική Οικονομία, η Θεωρία Παιγνίων, η Πειραματική Οικονομική και η Πολιτική Φιλοσοφία.". Επίσης "The author of several books on game theory, Varoufakis is also a recognised speaker and often appears as guest analyst for news media like the BBC, CNN, Sky News, RT and Bloomberg TV among others. In November 2010, he and Stuart Holland, a former Labour Party MP and economics professor at the University of Coimbra (Portugal), published A Modest Proposal, a set of economic policies aimed at overcoming the euro crisis.[11] In 2013, Version 4.0 of A Modest Proposal appeared with the American economist James K. Galbraith as a third co-author. This version was published in late 2013 in French with a supporting foreword by Michel Rocard, former Prime Minister of France. Since September 2011, Truman Factor features select articles by Varoufakis in English and in Spanish."Είμαι περίεργος πως ορίζετε εσείς το παγκόσμιο βεληνεκές.
Να δεχτώ οτι η επίθεση στον Βαρουφακη ήταν εντελώς αδικαιολόγητη και έγινε για τους λόγους που λέει ο ίδιος. Τον 1ο μηνα που για τα ιδια ΜΜΕ σχεδόν ήταν Θεός, σουπερ σεξυ, γοητευτικός έλληνας Θεός, ευφυής μεχρι και fashion icon τι ίσχυε? Ηταν μέρος του σχεδίου? σε ανεβαζω για να σε γκρεμίσω από πιο ψηλά?Καταλαβαίνω οτι επικοινωνιακά έχει λόγους να αμυνθει, αλλά καλύτερα να μην προσπαθεί και άλλο διότι αρκετά πια αυτή η συζήτηση για το πρόσωπο του και όχι για το πραγματικό θέμα. Εαν εκτός από τις ικανότητες που έχει σαν οικονομολόγος(αυτές τουλάχιστον τις αναγνωρίζουν όλοι) ήταν και ικανός - ισως και πιο σεμνός - να χειριστεί και πολιτικά τη διαπραγμάτευση εγω θα περίμενα κάτι εντελώς διαφορετικό.Εχουμε λερωμένη τη φωλιά μας ως χώρα & πολιτικό σύστημα, αλλά έχουμε ενα τεράστιο δίκιο. Χρειαζεται αλλαγή πολιτικής, χρειαζεται ενα σοβαρό σχέδιο ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας.Τρεις μήνες αυτα που ακούμε ειναι διαφορα life style για Βαρουφακη ή ασύνδετα μέτρα και ιδέες.Ποτέ δεν κατάλαβα οτι πήγαμε καποια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση που θέλουμε να αντικαταστήσει την λάθος.Στα φορολογικα, στο ασφαλιστικό, στα εργασιακα, σε όλα! Εστω και με νέα μέτρα αλλά και με μεταρρυθμίσεις!Στο κάτω κατω της γραφης με δεδομένο οτι βρίσκει το 60% του μνημονίου σωστό του μένει να συμπληρωσει το υπόλοιπο 40%, δεν θα αναλύψουν κιόλας τον τροχο!Αλλωστε η συμφωνια του Φλεβάρη υποτίθεται πως μας έδινε αυτη τη δυνατότητα. Να προτείνουμε το δικο μας σχέδιο!Να έρθει στο επίκεντρο όμως αυτο το σχέδιο, να αποδείξουμε οτι όντως καπου θέλουμε να πάμε ως χώρα. Οσο και να μη μας χωνεύουν τα ΜΜΕ ειναι άλλο πράμα ως ΥΠΟΙΚ να μιλάς συγκεκριμένα για κατι νέο και αξιόπιστο που φερνεις στο τραπέζι. Να διεθνοποιησεις αυτό το νέο μήνυμα που φέρνεις όχι τον εαυτό σου.Δεν μπορεί, όσο βλαμμενοι και να ειναι οι υπόλοιποι 18, καποιο λάκκο εχει η φάβα, καπου βρίσκουν και πατάνε οταν λένε συνέχεια οτι ο Βαρουφ. επιμένει να τους κανει διάλεξη και πως δεν προτείνει κατι ολοκληρωμένο και συγκεκριμενο.Τωρα για επικουρικές, πρόωρες κλπ καλύτερα μην επιμένει γιατι σε λίγες μέρες παλι θα ψαχνει να βρει να δικαιολογηθει.
Να είσαι ένας οικονομολόγος παγκόσμιου βεληνεκούς και υπουργός οικονομικών και τα μέσα να σε παρουσιάζουν σαν lifestyle celebrity αντί να παρουσιάζουν τις απόψεις σου δεν είναι "ανύψωση" αλλά μείωση της δουλειάς σου και της προσωπικότητάς σου. Το μόνο λάθος που εντοπίζω είναι ότι ενέδωσε τότε στις προτάσεις του Paris Match και έπεσε στην παγίδα του fake-stardom και το σκυλομετάνιωσε.