Η Ελλάδα «έπαιξε και έχασε», λέει ο Ντάισελμπλουμ

Η Ελλάδα «έπαιξε και έχασε», λέει ο Ντάισελμπλουμ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
12

Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια, δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας πως η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, μεταδίδει το Reuters.

«Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων και θα χαλαρώσει τους κανόνες», ανέφερε ο Ντάισελμπλουμ.

Αλλά «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup», πρόσθεσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο RTL Nieuws.

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Δείχνουν πλέον το πραγματικό τους πρόσωπο όσοι εκείνοι έλεγαν ψευδώς ότι ήθελαν να διαπραγματευτούν με την νέα κυβέρνηση για πιο ανθρώπινες μεταρρυθμίσεις στην αποπληρωμή του δυσβάσταχτου εξωτερικού χρέους της χώρας μας.
Εγώ λέω να καταλάβει ο ελληνικός λαός οτί το χρέος δεν είναι βιώσιμο, οτι δεν έχει να χασει τίποτα αλλο και οτι δεν εχει να κερδισει τίποτα στο μελλον απο την εξάρτηση της οικονομίας μας απο ξένα συμφέροντα. Να καταλάβουμε οτι δεν είμαστε υποχρεώμενοι να πληρώνουμε μια ζωή για τις λανθασμενες επιλογές των προηγούμενων γενιών. Καταγγελια της δανειακης συμβασης και Grexit. Τότε θα επέλθει εξυγείανση και μόνο τότε.
Το Grexit δεν ειναι μια ωραια άγρια περιπέτεια τύπου ραφτινγκ, κατάβαση στο αγριο ποτάμι και μετα θα γελάμε όλοι μαζι.Θα σε πάει και σενα μαζί με μια αχαρη και δύσκολη κατάβαση πίσω στην δεκαετία του 50.Οι προηγούμενες γενιές δεν ζουν σε άλλη χώρα, εδω είναι ενωμένες δυνατές και μέρος αυτών ειναι και μέρος του Σύριζα.Φυσικά χρειαζεται αλλαγή πολιτικής, αλλά χρειαζεται και απο τις 2 πλευρες. Ειναι πολυ βολικό να φταινε μόνο οι άλλοι και τα ξένα συμφέροντα.Ετσι λειτουργει καλώς κακως το σύστημα, οικονομικη αλληλοεξάρτηση.Ή βρισκεις τρόπο να εισαι καλός "παίκτης" επ' ωφελεια σου ή διαλέγεις μια γραφική και ρομαντική απομόνωση τύπου Κουβας αλλα όπως θα έχεις και εσυ παρατηρήσει καπως πάνε να το αλλάξουν και αυτοί.