Υπό αναγκαστική διαχείριση η «Μηχανική» του Εμφιετζόγλου

Υπό αναγκαστική διαχείριση η «Μηχανική» του Εμφιετζόγλου Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Υπό αναγκαστική διαχείριση τέθηκε η Μηχανική Α.Ε., δυνάμει της υπ' αριθμ. 9110/2013 τελεσίδικης απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Αναγκαστικός διαχειριστής ορίστηκε η ανώνυμη ελεγκτική εταιρεία PriceWaterhouseCoopers Α.Ε., που αποδέχθηκε τον διορισμό της και ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Τη διοίκηση της Μηχανική Α.Ε. καθώς και την εκπροσώπησή της έναντι τρίτων αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η αναγκαστική διαχειρίστρια PriceWaterhouseCoopers, η οποία θα διεκπεραιώνει πλέον όλες τις υποθέσεις που αφορούν και εμπίπτουν στην εν γένει οικονομική και εμπορική διαχείριση της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στα άρθρα 1034επ ΚΠολΔ.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα του capital.gr, η εταιρεία  είχε  ρυθμίσει τις οφειλές της έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά όχι και τις  υποχρεώσεις προς ιδιώτες, κατά βάση προμηθευτές, οι οποίοι υπέβαλλαν αιτήσεις πτώχευσης κατά της εταιρείας. 

Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Υιοί Γ. Ποσοτίδη Ο.Ε. και Doka Hellas ζήτησαν  την πτώχευση κατά της Μηχανικής και της Θόλος, που έχει απορροφηθεί από τη μητρική.

Η έδρα της εταιρείας στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου στο Μαρούσι εκπλειστηριάστηκε πριν από αρκετούς μήνες, με επισπεύδουσα την Χαλυβουργική, με αποτέλεσμα το κτίριο να μεταβιβαστεί στην τράπεζα Aegean Baltic Bank. Επίσης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έβγαλε στο «σφυρί» την κατοικία 7ου όροφου στη Θεσσαλονίκη του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ