Βαρουφάκης: Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πραξικόπημα, όχι με τανκς αλλά με τράπεζες

Βαρουφάκης: Αντιμετωπίζουμε ένα νέο πραξικόπημα, όχι με τανκς αλλά με τράπεζες Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Μήνυμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Μελβούρνη έστειλε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Στο μήνυμα του ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει «εξουθενωτικές» τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, σημειώνοντας παράλληλα ότι  ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%.

 «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την χτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα» σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης.

Τονίζει ακόμη ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ προσθέτει  πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα», λέει.

Μιλά ακόμη για «εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης».

4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Καλά, αυτά που λέγονται απο την ελληνική κυβέρνηση είναι απίστευτα. Σε καμία χώρα του κόσμου οι πολίτες δεν θα ανέχοταν να τους αντιμετωπίζουν έτσι. Είναι απίστευτη η απροκάλυπτη προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταφέρει την ευθύνη στους έξω για τα εσωτερικά μας χάλια. Και όλα αυτά γιατι; Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να κόψει τις πρόωρες συντάξεις, να απολύσει δημόσιους υπαλλήλους που δεν χρειάζονται και να συμμαζέψει το δημόσιο. Εδώ έχει φτάσει ο ιδιωτικός τομέας να φορολογείται με 48% (!!!), περισσότερο και απο χώρες όπως η Σουηδία, το Βέλγιο, η Δανία κ.α και οι πολίτες να μην απολαμβάνουν κανένα προνόμιο. Και σύμφωνα με πήγες, γιατί η ίδια η κυβερνήση δεν ανακοινώνει τιποτα, μέσα στις προτάσεις της κυβέρνησης είναι η επιπλέον φορολόγηση του ιδιωτικού τομέα!! Αν είναι ποτέ δυνατόν.
Πραξικόπημα κε Βαρουφάκη έκαναν οι υπάλληλοι της Βουλής όταν απειλούσαν να κόψουν το ρεύμα και να αποχωρήσουν πάνω σε ψήφιση νομοσχεδίου επειδή η κυβέρνηση ήθελε να μειώσει τους -αδικαιολόγητα - υπέρογκους μισθούς τους. Πραξικόπημα είναι να παίρνουν σύνταξη 50ρηδες αστυνομικοί ή στρατιωτικοί και άλλοι μη προνομιούχοι να πρέπει να δουλεύουν μέχρι τα 65 και. Πραξικόπημα είναι τα σάντουιτς του Φωτόπουλου σε περίοδο "ανθρωπιστικής κρίσης" και το ξυδάκι που μας κέρασε. Πραξικόπημα είναι τα 500 εκατομμύρια που δώσατε για συλλεκτικά αεροπλάνα.Έχουμε χάσει πια το νόημα των λέξεων σ' αυτή τη χώρα, έλεος...
«Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την χτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα» Αυτο ακριβως που κάνει η κυβέρνησή του στον ιδιωτικό τομέα. Επίσης οχι μονο τη χτυπαει για γάλα αλλα της στερεί το φαγητό καθως το κράτος εδω και μήνες δεν πληρώνει τις οφειλές του στους ιδιώτες." κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα" Μήπως η κυβέρνηση του θέλει να μας βάλει στο γύψο; "το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί...Γιατι δεν μας λέει ποιο ειναι το κόστος εξυπηρέτησης του δανείου ως προς το ΑΕΠ για να το συγκρίνουμε με άλλες ευρωπαικές χωρες;