Σεισμός

Γιούνκερ: Η ελληνική αδιαλλαξία ωθεί την Ευρώπη στην καταστροφή

Γιούνκερ: Η ελληνική αδιαλλαξία ωθεί την Ευρώπη στην καταστροφή Facebook Twitter
16

Δυσαρέσκεια για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης εκφράζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σημειώνοντας σε συνέντευξη του στο politico, ότι: «Δεν συνεργάζονται με τον τρόπο που θα θέλαμε, διότι η ομάδα μας στην Αθήνα, τα τεχνικά κλιμάκια δεν επιτρέπεται να μπουν στα υπουργεία, γεγονός όχι μόνο περίεργο αλλά και απαράδεκτο».

«Περιμένω να μας πει η ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως τι συμβαίνει. Χρειαζόμαστε σαφήνεια και δεν την παίρνουμε. Εντωμεταξύ έχασα την υπομονή μου. Τώρα την ξανακέρδισα την υπομονή μου και δεν θέλω να την ξαναχάσω».

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η ελληνική αδιαλλαξία κινδυνεύει να ωθήσει την Ευρώπη προς την οικονομική καταστροφή, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μη αποδεκτή» έλλειψη συνεργασίας από την πλευρά της Αθήνας.


Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν η Ελλάδα δοκιμάζει την υπομονή της Επιτροπής, τονίζει όμως ταυτόχρονα ότι «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα αλλά είμαι 100% σίγουρος πως δεν θα υπάρξει grexit».

«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, αλλά αποκλείω 100% Grexit. Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία» είπε.

16

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Συνοψίζουμε λοιπον στα εξής:1. Φαίνεται πως έχουν συμφωνηθεί οι αποκρατικοποιήσεις και το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος.2. Δεν υπάρχει συμφωνία για το ασφαλιστικό . Ακούγεται πως οι δανειστές ζητούν να περιοριστεί και η κατώτατη σύνταξη. Αρα αν συμφωνήσουμε σε μείωση της κατώτατης σύνταξης σε 320 ευρώ από τα 480κατι θα είμαστε σε καλό και αξιόπιστο δρόμο;3. Δεν υπάρχει συμφωνία στα εργασιακά όπου αντιδρούμε στις ομαδικές απολύσεις. Δηλαδή αν συμφωνήσουμε σε ομαδικές απολύσεις θα είμαστε στο σωστό και αξιόπιστο δρόμο;Και επειδή ακούω να λένε ότι "πάνω που βγαίναμε απο το μνημόνιο ήρθε ο συριζα" απλά να θυμίσω ότι "πάνω που βγαίναμε απο το μνημόνιο (πολυ πριν έρθει ο σύριζα) ο Γκίκας σίγουρος για τη διαπραγματευσή του, έβγαζε, στα κρυφά, τα λεφτακια του στο εξωτερικό".
2. Αυτό που ακούγεται είναι πως οι δανειστές θέλουν περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, την εφάπαξ και την εξίσωση της ηλικίας συνταξιοδότησης δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων όπως και μεταξύ ανδρών και γυναικών.3. στα εργασιακά επιμένουμε για ύπαρξη εργαζόμενων δυο ταχυτήτων, των άτυχων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και των τυχερών που εργάζονται στο δημόσιο.Στο εξωτερικό έχουν βγάλει τα λεφτά τους όλοι ανεξαιρέτως οι οικονομικοί υπουργοί και υφυπουργοί του Σύριζα παρότι ήρθε η Ελπίδα.Το αυτό έχουν πράξει και όλοι οι εχέφρονες πολίτες από την στιγμή κιόλας που ακούστηκε πως πάμε σε πρόωρες εκλογές και οι θαυμαστές του Μαδούρο θα είναι κυβέρνηση! Αυτό έπραξε και ο Χαρδουβελης και κανένας (λογικός πάντα) άνθρωπος δεν μπορεί να τον κατηγορήσει.
Ανήθικε αυτουργέΑν θέλανε τον περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων απλά θα είχε τελειώσει το θέμα. Μέχρι και ο Στρατούλης το αποδέχεται. Το θέμα των ορίων δεν φαίνεται να έχει τεθεί (ακόμη). "στα εργασιακά επιμένουμε για ύπαρξη εργαζόμενων δυο ταχυτήτων, των άτυχων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα και των τυχερών που εργάζονται στο δημόσιο"Πολύ περίεργο τρόπο έχεις να ανοίγεις ανοικτές πόρτες ... Χαίρομαι που συμφωνείς ότι οι ομαδικές απολύσεις δεν πρέπει να περάσουν και σωστά αντιδρούν όσοι αντιδρούν!!!! Αλλα ναι πρέπει να επαναλαμβάνεις το τροπάριο του "για ολα φταίει το Δημόσιο". Δυστυχώς για σένα το Δημόσιο φταίει μονο σε όσα του αναλογούν. Στα υπόλοιπα φταίνε οι ιδιώτες!!!Μεταφοραί .....Με τα μέτρα που προτείνουν (περικοπές, περικοπές και περικοπές) το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα υπάρξουν έσοδα. Ούτε κερδίζεις κάτι μειώνοντας τη σύνταξη 1,5 και βάλε εκατομμυρίου ανθρώπων διότι πολύ απλά θα το πληρώσεις αλλού ότι και να γίνει. Αυτά είναι γνωστά .. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και λέγεται ΑΓΓΥΛΩΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ και ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙΡΡΟΗΣ!!!!
"Αρα αν συμφωνήσουμε σε μείωση της κατώτατης σύνταξης σε 320 ευρώ από τα 480κατι θα είμαστε σε καλό και αξιόπιστο δρόμο;"Δεν νομιζω οτι το απαιτούν. Αλλα απαιτούν ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ να τους πεις πως οι 2,5 μυρια εργαζόμενοι σου θα πληρώνουν 3 μύρια συνταξιούχους. Πες μου τι φόρους θα μαζέψεις να σου πω πόσα πρέπει να παρουν οι συνταξιούχοι σου.Η αντίθετα, πες μου τι θες να παίρνουν οι συνταξιούχοι σου να σου πώ πόσοι εργαζόμενοι θα ξεπουληθουν να σου πληρώνουν τους φόρους που απαιτουνται για να βρεις τα φράγκα.Η δημιουργική ασάφεια πλέον δεν πιάνει ούτε σε ηλίθιους.
2. Δεν υπάρχει συμφωνία για το ασφαλιστικό . Ακούγεται πως οι δανειστές ζητούν να περιοριστεί και η κατώτατη σύνταξη. Αρα αν συμφωνήσουμε σε μείωση της κατώτατης σύνταξης σε 320 ευρώ από τα 480κατι θα είμαστε σε καλό και αξιόπιστο δρόμο; αυτο ακούγεται μαλλον μόνο εδώ, διότι το ΔΝΤ ισχυρίζεται πως ΔΕΝ ζητάει οριζόντια μείωση συντάξεων. Επίσης μετα την πασχαλιάτικη συνάντηση Βαρουφακη η μιση κυβέρνηση έλεγε επισης οτι δεν ζητανε μείωση συντάξεων - δεν θυμαμαι εαν το υπ. Οικονομικών ή το Μαξίμου - έχω μια επιφύλαξη, μήπως παλι λεμε εμεις μπλα μπλα μπλα ζητανε τη μανα τους και τον πατέρα τους για να καταλήξουμε στο νενικήκαμεν και δεν υποχωρήσαμε! Επίσης Χαρδούβελης δεν εβγαλε χρήματα επι υπουργίας του αλλα οταν ηταν σύμβουλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου με ιδιότητα που δεν τον υποχρέωνε να δηλώνει πως χειρίζεται τα χρήματα του.
den katalabaino tipotaΜε υπουργική ή όχι ιδιότητα ο τύπος ήταν σε "κατάλληλη" θέση ώστε οι ενέργειές του να λαμβάνονται ως "εμπιστοσύνη στο διαπραγματευτικό αποτέλεσμα".
Ο Γιουνκερ-και αυτο το ομολογουν ολοι οι πολιτικοι-ως φιλλεληνας και φιλοευρωπαιστης εχει βοηθησει παρα πολλες φορες την Ελλαδα-φανερα και εν κρυπτω στις διαπραγματευσεις-να παει μπροστα σε αυτη την εποχη της κρισης.Το γεγονος οτι εκνευρισαμε εναν τετοιο συμμαχο,φανερωνει την αδυναμια του συριζα να παρουσιασει αξιοπιστες οικονομικες αντιπροτασεις αφενος και αφετερου ποσο απειροι εως και γελιοι ειναι οι χειρισμοι της κυβερνησης.Αλλα δεν ειναι ο μονος συμμαχος που χασαμε εξαιτιας της ανοησιες του συριζα:χασαμε και την Κυπρο,χωρες οπως η Γαλλια που ηταν παραδοσιακα υπερ μας και τους Αμερικανους που στην αρχη στηριξαν λιγο την Ελλαδα με την εκλογη του Τσιπρα.Γελιοι και μοιραιοι,κολλημενοι σε απολιθωμενες ιδεοληψιες και συμφεροντα,οι συριζαιοι μας γυρνανε χρονια πισω,εξαιτιας τους εχουμε χασει καθε συμμαχο και καθε διεθνη αξιοπιστια και ολα αυτα μας τα πλασαρουν επικοινωνιακα ως αξιοπρεπεια...
Ναι ρε σεις, είμαστε απαράδεκτοι! Αν είναι ποτέ δυνατόν να επιμένουμε σε μια ελάχιστη αξιοπρέπεια, στο να μην χαθεί μια ολάκερη γενιά και να μην λιποθυμάνε παιδάκια από την πείνα. Πέρα από τα χαριτωμένα, όμως, ελπίζω να έχει άδικο ο κάθε Γιούνκερ και να μην είναι όντως ελλειπής ή ασυνεπής η ελληνική πλευρά.
μπααα... μάλλον ξαφνικά μουρλάθηκε και από εκεί που γενικώς κρατούσε μια θετική ή τουλάχιστον πιο ήπια στάση απέναντι στις ελληνικές κυβερνησεις, στραβοξύπνησε και βρισκει τη στάση μας απαράδεκτη.Αμα θες αξιοπρέπεια για την επόμενη γενιά, διαπραγματεύεσαι επί της ουσίας, δε μασας το χρόνο με ανοησίες - αλλαγή ονομάτων και διαδικασίας - περιμένοντας απλά να σε τραβήξουν από τον γκρεμο μη τυχόν και τους παρασύρεις μαζι σου. δες τι λεει ο Κρουγκμανhttp://www.lifo.gr/now/economy/64823σα να μου φαίνεται οτι και αυτος με πολυ ευγενικό τρόπο λεει πως μαλλον τραβαμε το σχοινί περισσότερο απο όσο ειναι απαραίτητο.
Αυτό ακριβώς υποστηρίζω προσωπικά και εγώ. Αλλά όταν αναφέρεσαι σε "χάσιμο χρόνου", "ανοησίες"¨κλπ, εσύ σε ποια περίοδο της κρίσης αναφέρεσαι? Στα 5 προηγούμενα χρόνια, στους 3 τελευταίους μήνες, στα 40 μεταπολιτευτικά έτη δημοκρατικής διακυβέρνησης? Ή σε κάποιο συνδυασμό των παραπάνω?
οταν το βασικο σημειο της διαπραγματευσης ειναι οι συνταξεις εγω βλεπω οτι ήδη εχει χαθει μια ολοκληρη γενια. Ειναι γνωστο οτι στην Ελλαδα εχουμε γεροντοκρατια....
@Leontios Πότε είδες να επιμένουμε στο "να μην χαθεί μια ολάκερη γενιά και να μην λιποθυμάνε παιδάκια από την πείνα" ???Πότε βρε παιδί μού?Στο να μην πειραχθούν τα κεκτημένα των βολεμένων στο δημόσιο αγωνιζόμαστε, στα ΕΦΑ(Ρ)ΠΑΞ τους, τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις τους, την μονιμότητα τους.Ούτε για την μείωση της (απαραίτητης ώστε να χρηματοδοτεί όλα τα παραπάνω) υπερφορολόγησης καιγόμαστε, ούτε για τον εκσυγχρονισμό του κράτους μας και των υπηρεσιών τους ούτε και για την αλλαγή όλων των αντιαναπτυξιακών νόμων και διατάξεων που έχουν κάνει την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ θέσεων εργασίας στην Ελλάδα δυσκολότερη από ΟΛΕΣ τις χώρες του πρώτου κόσμου και τις μισές χώρες του τρίτου.Και αυτά δεν ισχύουν μόνο για τη σημερινή συγκυβέρνηση αλλά και για όλες ανεξαιρέτως τις προηγούμενες κυβερνήσεις των τελευταίων 30 χρόνων.Το κράτος και οι σιτιζόμενοι απο αυτό να ναι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να μαμήθουν!
Μα ακριβώς γιαυτό τον λόγο έκανα τα σχόλια - να καταλάβω σε τι αναφερόμαστε ρε παιδιά... Σε περίπτωση που κάποιοι δεν το καταλάβατε, μετά από 5,5 χρόνια δεξιο-κεντρώων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ κυβερνήσεων, εκεί που λες "δεν μπορεί, έχουν πρακτικά το ακαταλόγιστο και ως εκ τούτου θα κάνουν επιτέλους τις απαραίτητες τομές", ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!! Από τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένω φυσικά λιγότερα, αλλά έλπιζα να μπορέσει να κάνει τον "bad cop" στην Ευρώπη, όπως και να εξισορροπήσει λίγο την απίστευτα ανισομερή εξαθλίωση του κόσμου.
Δεν μπορω να καταλάβω που την είδε τη. Ελληνική αδιαλλαξία! Εμείς θέλουμε μονο χρήμα για να το τρώμε με τα πελατακια μας, τους υπαλλήλους της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες, τους 45αριδες συνταξιούχους κπλ.Δηλαδή τι δεν του αρέσει του Γιούνκερ και φωνάζει? Ρε κάτι άνθρωποι....